------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Špalda je prastarý druh pšenice, která v současné době roste na popularitě a na rozdíl od klasické pšenice která neprošla šlechtěním a zachovává si už po staletí vysoký obsah vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Špalda je velmi odolná proti škůdcům. Mouka z ní není tolik chemicky ošetřena.
Špaldová mouka se vyrábí z pšenice špaldy. Na rozdíl od klasické bílé mouky nepatří mezi časté alergeny. Pro většinu lidí je dobře stravitelná a nepůsobí trávicí obtíže.
Špaldová mouka se použivá místo klasické pšeničné mouky. Hodí se pro pečení sladkého i slaného pečiva (bábovky, perníky, buchty, koláče, cukroví, palačinky, chléb, housky). Vhodná je také k přípravě kynutých těst. Pečivo ze špaldové mouky získá jemnou oříškovou příchuť a aroma, bude mírně tmavší a méně nadýchané oproti pečení z běžné pšeničné hladké mouky.