S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


ŠPALDOVÁ MOUKA

Špalda je prastarý druh pšenice, která v současné době roste na popularitě a na rozdíl od klasické pšenice která neprošla šlechtěním a zachovává si už po staletí vysoký obsah vitaminůminerálních látek a vlákniny. Špalda je velmi odolná proti škůdcům. Mouka z ní není tolik chemicky ošetřena.

Špaldová mouka se vyrábí z pšenice špaldy.  Na rozdíl od klasické bílé mouky nepatří  mezi časté alergeny. Pro většinu lidí je dobře stravitelná a nepůsobí trávicí obtíže.

Špaldová mouka se použivá místo klasické pšeničné mouky. Hodí se pro pečení sladkého i slaného pečiva (bábovky, perníky, buchty, koláče, cukroví, palačinky, chléb, housky). Vhodná je také k přípravě kynutých těst. Pečivo ze špaldové mouky získá jemnou oříškovou příchuť a aroma, bude mírně tmavší a méně nadýchané oproti pečení z běžné pšeničné hladké mouky.


ZTU1ZDQ4N