.
------ -ROZVOZ PO ČR-
---------DPD Private
-Česká pošta - Balík do ruky
------od 1500 Kč - Zdarma
--------VÝDEJNÍ MÍSTA-
-----Uloženka.cz - do 18 kg
--- ---Dopravné od 65 Kč
-Praha, Brno, Ostrava, Liberec, Olomouc,
Plzeň, Hradec Králové, České Budějovice,
-----Zlín, Ústí nad Labem, Bratislava
-zdarma od 1000 Kč (do 18 kg)
¨
Jáhly vznikají loupáním prosa. Výsledným produktem jsou asi milimetr velké žluté kuličky. Jáhly bývaly u našich předků velmi frekventovanou potravinou. Do příchodu rýže na evropský kontinent tvořily důležitou součást běžné stravy.
Jáhly neobsahují lepek, mohou je konzumovat i lidé trpící celiakií. Základní živinou v jáhlech jsou sacharidy.
Jáhly jsou dobrým zdrojem draslíku, hořčíku, fosforu, železa, mědi, zinku. Z vitamínů převažují vitamíny skupiny B.
Jáhlová mouka je přirozeně bezlepková a vhodná pro bezlepkovou dietu, peče se z ní pečivo, placky i nejrůznější sladké sušenky. Obsahuje vlákninu.