------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Banánová mouka se dá využít v kuchyni na vaření, pečení, její chuť je neutrální (není sladká), je tedy vhodná k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Na výrobu 1 kg banánové mouky je zapotřebí přibližně 8-10 kg banánů. Banánová mouka je přirozeně bezlepková a vhodná pro celiaky.
Banánová mouka (plantejnová) je vyrobená ze zelených banánů, které se oloupou, nasekají, usuší a rozemelou na mouku. Mouka z plantejnů je bohatá na minerální látky (draslík a hořčík) a vlákninu. Výrobní proces je velmi šetrný a proto dochází k zachování prospěšných výživných látek, které plantejny obsahují. Po uvaření obsahuje rezistentní (nestravitelné) škroby , které jsou prospěšné při různých dietách a chovají se při trávení podobně jako nerozpustná vláknina - prodlužuje nám pocit sytosti a snižuje glykemický index. Mouka byla nejdříve používána pro své účinky při redukci váhy a celkovému zlepšení metabolismu. Dnes se využívá hlavně v bezlepkové dietě a u pacientů s celiakií. Vyžaduje tepelnou úpravu. Má neutrální chuť.
Banánová mouka (ovocná) je vyrobená z odrůd banánů, které dobře známe také u nás. Obsahuje lépe stravitelné škroby a sacharidy, které se jak banány zrají mění na cukry. Banánová mouka ovocná je vhodná do teplé i studené kuchyně. Využívá se hlavně v bezlepkové dietě. Má spíše neutrální chuť.