------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Ořechová mouka se vyrábí pomletím ořechů. Jde o vysoce výživnou mouku doplňující jiné mouky především při svátečním pečení a přípravě moučníků. Zvýrazní chuť a zvýší nutriční hodnoty pokrmu, obsahuje vysoký podíl bílkovin a zdravých tuků. Lze použít kromě teplé kuchyně při pečení i do kuchyně studené v různých raw receptech.
Ořechová mouka plnotučná se získá pomletím ořechů na jemnou až středně hrubou mouku, může obsahovat různě velké kousky ořechů. Není odtučněná, proto nelze dokonale umlít na jemný prášek, při velmi jemném pomletí a se utváří máslová konzistence. Tato mouka je velmi sytá díky velkému množství obsažených tuků (i více než 50%). Je vhodnější pro studenou kuchyni, je často používána i pro tepelnou úpravu
Lisováním ořechů dojde k odstranění tuků a jejich dalším pomletí vznikne ořechová mouka odtučněná. Při kvalitním zpracování dochází k odtučnění za studena, tím jsou uchovány výživné látky Odtučněnou mouku nelze zcela zbavit tuků, čím lépe je mouka odtučněna tím vyšší teploty nebo pražení suroviny muselo být při zpracování použito. U kvalitní mouky i po odtučnění je obsah tuků 10-20%. Odtučněná mouka může být umleta na jemný prášek a více se svou konzistencí podobá klasické mouce. Je schopna absorbovat více tekutiny a díky těmto vlastnostem je vhodnější pro pečení než mouka plnotučná