MANDLOVÁ MOUKA
Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Mandle jsou zdrojem některých vitaminů a minerálů, například hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny, které působí preventivně při některých onemocněních.
Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, makrony. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze nahradit částečně běžnou mouku.
Mandlová mouka odtučněná se vyrábí z loupaných (blanšírovaných) nebo neloupaných (neblanšírovaných) sladkých mandlí. Nejdříve se lisováním zbaví tuků (oleje) a následně se najemno pomele. Tato odtučněná mouka má lehčí konzistenci, obsahuje malé množství tuku (okolo 10%) a hodí se více pro vaření a pečení. Stejně tak ale je vhodná i do studené kuchyně, má práškovitější konzistenci oproti neodtučněné mouce a více saje tekutin a zvětší svůj objem.
Mandlová mouka neodtučněná (mleté mandle) - pomelou se loupané nebo neloupané mandle, rozdíl oproti mandlové mouce spočívá v tom, že není v první fázi zbavena tuků, pouze se najemno pomelou celé mandle (případně prosejí jemnější části). Neodtučněná mouka se skládá zhruba ze své poloviny obsahem tuků (oleje) a je proto vhodnější do studené kuchyně a přípravu dezertů.
Mandlová plnotučná moučka - mandle mleté neloupané pražené Pomletá jádra sladkých neloupaných mandlí. Mouka není zbavená oleje/tuku. Vhodné pro pečení sladkých pokrmů, do teplé i studené kuchyně
Mandlová mouka z neloupaných odtučněných mandlí jemně mletá - lisováno za studena do studené i teplé kuchyně. Mandlová mouka vyrobena za studena šetrnými postupy /uchovány cenné látky/, z odtučněných
Mandlová moučka - mleté blanšírované mandle Mletá jádra loupaných mandlí zbavena hrubších částí, složení je tak jemnější Narozdíl od mandlové mouky odtučnění není zbavena oleje a je pomletá více
Mouka mandlová plnotučná Mletá jádra loupaných mandlí. Narozdíl od mandlové mouky není zbavena oleje. Vhodné pro pečení sladkých pokrmů. Složení: jemně mleté loupané bio mandle Výživové údaje ve 100 g
Mandlová plnotučná moučka - mandle mleté neloupané pražené Pomletá jádra sladkých neloupaných mandlí. Mouka není zbavená oleje/tuku. Vhodné pro pečení sladkých pokrmů, do teplé i studené kuchyně
Mandlová moučka - mleté blanšírované mandle Mletá jádra loupaných mandlí zbavena hrubších částí, složení je tak jemnější Narozdíl od mandlové mouky odtučnění není zbavena oleje a je pomletá více
Mandlová mouka z neloupaných odtučněných mandlí jemně mletá - lisováno za studena do studené i teplé kuchyně. Mandlová mouka vyrobena za studena šetrnými postupy /uchovány cenné látky/, z odtučněných
Mouka mandlová plnotučná Mletá jádra loupaných mandlí. Narozdíl od mandlové mouky není zbavena oleje. Vhodné pro pečení sladkých pokrmů. Složení: jemně mleté loupané bio mandle Výživové údaje ve 100 g
Mandlová mouka z neloupaných odtučněných mandlí - lisováno za studena do studené i teplé kuchyně. Mandlová mouka vyrobena za studena šetrnými postupy /uchovány cenné látky/, z odtučněných kvalitních