------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


POHANKOVÁ MOUKA

Pohanka obsahuje draslík, fosfor, vápník, železo, měď, mangan, zinek.

Z vitamínů skupinu B, cholin, rutin a tokoferol (E). Nejvíce je tato obilnina ceněna pro vysoký obsah bioflavonidu, rutinu, obsaženého v semenech i slupkách.

Působí léčivě na cévy v celém organismu. Vrací jim pružnost a spolu s přítomným vitamínem E léčí na cévách chorobné změny. Zmírňuje potíže s křečovými žílami na nohou. Účinek rutinu ještě násobí vitamín C, proto je nezbytné jíst k pohance syrovou zeleninu. Rutin s vitaminem C snižuje riziko trombózy, infarktu či mozkové mrtvice. Pravidelná konzumace pohanky (alespoň tři krát týdně) spolu s pitím odvaru z lněného semene a zvýšeným příjmem vlákniny vyléčí během měsíce hemoroidy.

Pohanka je rovněž velmi výhodná k detoxikaci při těhotenství a vůbec jakékoli autointoxikaci (sebeotravě). Známý je léčebný účinek pohanky při praskání žilek v oku, obličeji, při zvýšené krvácivosti, žaludečních a dvanáctníkových vředech, střevních nádorech či při silné a déletrvající menstruaci. Obsah vitaminů B 1 a B 2 pomáhá tělu aktivovat energii podporující činnost nervů. Příznivě ovlivňuje stavy podrážděnosti, nechutenství a bolesti hlavy.

Velmi důležitým vitaminem obsaženým v pohance je cholin, který regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem. Zároveň napomáhá při odbourávání nahromaděného tuku v játrech. Pohanka obsahuje kyselinu linoleovou, která snižuje hladinu cholesterolu v krvi a působí proti srážení krve v cévách. Lipidy z pohanky obsahují 0,2 procenta fyziologicky aktivních rostlinných sterolů - sitosterol a compesterol, které snižují vstřebávání cholesterolu z potravy. Vzhledem k obsahu škrobů a plnohodnotné bílkoviny podobné živočišným (aminokyselinám lyzinu, metioninu a triptofanu) poskytuje pohanka vynikající plnohodnotnou stravu. Minerální látky a stopové prvky (zvláště vápník) jsou v pohance významné při těhotenství a v geriatrii (tedy pro starší občany). Pohanka je bezlepkovou obilninou. To ocení zejména diabetici a pacienti, pro které je bezlepková dieta životní nutností.

Tyto hodnoty jsou však zachovány pouze v mechanicky loupané pohance. Ve světě se pohanka běžně zpracovává termickým způsobem, který spočívá v zahřívání pohanky při vysokých teplotách (nad 200°C).

Řadit podle 
Výrobce  

Pohanková mouka premium 500 gempty
Pohanková mouka premium Bezlepková mouka vyrobená tradičním způsobem pomocí mlýnských kamenů z mechanicky oloupané pohanky. je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek,
Pohanková mouka premium 500 g

Vaše cena 68 Kč


Pohanková mouka 1 kgempty
Pohanková mouka Bezlepková mouka vyrobená tradičním způsobem pomocí mlýnských kamenů z mechanicky oloupané pohanky. je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek,
Pohanková mouka 1 kg

Vaše cena 87 Kč


Pohanková krupice premium 1 kgempty
Návod k přípravě: Pohanková krupice je vhodná do tradičních kaší, zavářek, halušek, knedlíků, lívanců, polenty, pomazánek, pudinků i moučníků. Složení: Pohanka krupice mechanicky loupaná z ekologicky
Pohanková krupice premium 1 kg

Vaše cena 104 Kč


 Pohanka lámanka premium 1 kgempty
Pohanková lámanka  Návod k přípravě: Před použitím pohanku lámanku properte studenou vodou (odstraníte tím různé příměsi, semena plevelů atp.). Při vaření dávkujte vodu tak, abyste ji nemuseli slévat
 Pohanka lámanka premium 1 kg

Vaše cena 104 Kč


 Pohanka loupaná premium 1 kgempty
Pohanková loupaná celá Návod k přípravě: Před použitím pohanku properte studenou vodou (odstraníte tím různé příměsi, semena plevelů atp.). Při vaření dávkujte vodu tak, abyste ji nemuseli slévat
 Pohanka loupaná premium 1 kg

Vaše cena 104 Kč

MGY1MmIzYT