POHANKOVÁ MOUKA
Pohanka obsahuje draslík, fosfor, vápník, železo, měď, mangan, zinek. Z vitamínů skupinu B, cholin, rutin a tokoferol (E). Nejvíce je tato obilnina ceněna pro vysoký obsah bioflavonidu, rutinu, obsaženého v semenech i slupkách. Působí na cévy v celém organismu. Rutin s vitaminem C snižuje riziko trombózy, infarktu či mozkové mrtvice. Pohanka je rovněž velmi výhodná k detoxikaci , pomáhá tělu aktivovat energii podporující činnost nervů. Příznivě ovlivňuje stavy podrážděnosti, nechutenství a bolesti hlavy.
Tyto hodnoty jsou však zachovány pouze v mechanicky loupané pohance. Ve světě se pohanka běžně zpracovává termickým způsobem, který spočívá v zahřívání pohanky při vysokých teplotách (nad 200°C).
Pohanková mouka z loupané pohanky čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá pohanková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů,
Pohanka lámanka Návod k přípravě: Před použitím pohanku lámanku properte studenou vodou (odstraníte tím různé příměsi, semena plevelů atp.). Při vaření dávkujte vodu tak, abyste ji nemuseli slévat
Pohanková mouka mouka vyrobená tradičním způsobem pomocí mlýnských kamenů z mechanicky oloupané pohanky. je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na
Pohanková mouka z loupané pohanky čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá pohanková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů,
Návod k přípravě: Pohanková krupice je vhodná do tradičních kaší, zavářek, halušek, knedlíků, lívanců, polenty, pomazánek, pudinků i moučníků. Složení: Pohanka krupice mechanicky loupaná z ekologicky
Pohanková mouka z loupané pohanky čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá pohanková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů,