ZELENINOVÁ MOUKA
Zeleninová mouka se vyrábí pomletím dobře usušené a vyzrálé zeleniny. Může být mletá velmi jemně až hrubě s obsahem kousků zeleniny podle účelu dalšího použití
Zeleninová mouka má všestranné využití, používá se především do teplé kuchyně, v některý případech i za studena, do polévek, omáček, k zahuštění, pomazánek a nádivek, smothies, jogurtů, zeleninových džusů. Může sloužit i jako přírodní aroma nebo barvivo při pečení, vaření různýh receptů. Přidáním i menšího podílu zeleninové mouky do receptu dosáhneme zvýšení energetické a výživové hodnoty a vylepší pestrost jídelníčku
Banánová (plantejnová) mouka neutrální chuť, pro tepelnou úpravu - vaření, pečení Banánová mouka je vhodná pro všestranné použití: - pro výrobu vanilkového krému, - na výrobu omáček - pro pečení
Špenátový prášek Mletý špenát se hodí do polévek, omáček, k zahuštění, do jídel z vajec, pomazánek a nádivek, smothies, jogurtů, zeleninových džusů. Pro pečení i vaření. je důležitou listovou
Brambory sušené mleté z přirozeně bezlepkové suroviny. Bramborová polohrubá mouka Bramborová mouka se vyrábí z celých brambor, ty se pak usuší a rozemelou na mouku. Bramborová mouka je často
Prášek z červené řepy Červená řepa se hodí do polévek, omáček, pod maso, a pro svou barvu se používá také jako přírodní barvivo. Lze přidat jako barvivo nebo ochucovadlo do každého receptu Složení:
Banánová (plantejnová) mouka neutrální chuť, pro tepelnou úpravu - vaření, pečení Banánová mouka je vhodná pro všestranné použití: - pro výrobu vanilkového krému, - na výrobu omáček - pro pečení