------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Při výrobě dýňové mouky se z dýňových semínek nejprve lisováním za studena částečně zbaví tuku a pak se najemno namele mouka, která je typická svou zelenou barvou, charakteristickou chutí, vůní a širokým použitím.
Z dýňové mouky lze upéct chleba, pečivo, pagáče, různé placky, je vhodná pro přípravu pesta. Přidáním mandlového aroma může nahradit pistácie. Je vhodná jak na na pečení tak zahušťování pokrmů, neboť absorbuje hodně tekutin a tuků. Při plné náhradě za jinou mouku při přípravě pečiva je vhodné přidat vejce, dle receptu, aby se těsto nedrolilo.
Je použitelná do mnoha jídel a receptů ať už jako částečná nebo úplná náhrada původní mouky. Je vhodná také pro vegetariány a vegany díky vysokému obsahu bílkovin. Díky nízkému obsahu sacharidů a tuků je zase vhodná do redukčních diet i pro vyznavače zdravé stravy i paleo dietu.
Dýňová mouka je bohatá na vlákninu, bílkoviny a je ceněna pro vysoký obsah vitamínu E. Dýňě je přirozeně bezlepková a je vhodná také pro celiatiky. Dýňová mouka je také velmi vhodnou náhradou za mandlovou a kaštanovou mouku např. při alergii na ořechy.