S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


LNĚNÁ MOUKA

Lněná mouka se vyrábí z na jemno pomletého lněného semínka nejprve zbaveného oleje lisováním za studena. Taková mouka je odtučněna částečně, i po odtučnění obsahuje okolo 10% tuku a uchová si tak své výživné látky. Je důležité, aby lněná mouka byla konzumována čerstvá. Podléhá rychlejší zkáze a v důsledku oxidace ztrácí svou kvalitu i chuť. Lněná mouka může být vyrobena ze lněného semínka zlatého i hnědého, tím dělíme lněnou mouku na hnědou a zlatou.

lněná mouka se vyznačuje se svou vysokou absorbcí tekutiny a vynikající bobtnavostí. Je vhodná pro zahušťování, má dobré pojivové vlastnosti. Hnědá lněná mouka má oříškovou příchuť.
Lněná mouka obsahuje vysoký obsah proteinu, hořčíku a vlákniny. Vhodná je na pečení i vaření, zahušťování, do studené i teplé kuchyně jako přísada do müsli, kaší, jogurtů, míchaných nápojů. 

U lněné mouky je důležité dodržovat doporučené denní množství menších dávek a není vhodné konzumovat produkt samostatně bez přidání tekutiny. Je z přirozeně bezlepkové suroviny


OTNkZjU