Hrách žlutý loupaný půlený Bez namáčení a během krátké chvíle uvaříte krémovou polévku či chutnou kaši. Hrách žlutý je oblíbený pro svou jednoduchou přípravu a příjemnou chuť. Hrách je velmi sytý a
Ječmen byl kdysi prý pokrmem gladiátorů, dodával tělu odolnost a sílu. Inspirujte se historií a zkuste přidat vařený ječmen do zeleninových salátů, luštěninových pokrmů, použijte jej klidně jako
Složení: Sušená cizrna Kabuli Cizrna se získává z rostliny jménem cicer arietinum neboli cicer beraní, který se vyznačuje výškou 40cm a malými lusky, kde jsou zpravidla uloženy dvě až tři semínka.
Jáhly 500 g Jáhly patřily mezi tradiční českou surovinu. Dříve se český stůl bez jáhel neobešel. Hospodyňky z nich pekly jahelníky s tvarohem a ovocem, vařily sladké kaše s medem a ořechy či je
Červená čočka neloupaná Čočka s obsahem bílkovin. Snadno stravitelná. Vynikající do polévek, salátů nebo kaše. Je oblíbená pro svoji rychlou přípravu bez namáčení. Návod na přípravu: Čočku není
Fazole červená (red peyin) Podobná fazolím adzuki, je tenčí a delší, v kuchyní má srovnatelné využítí Bude chutným zpestřením vašich salátů, rizot, polévek i hlavních pokrmů. Výborně se hodí jako
Červená čočka loupaná Je dobře stravitelná bez schopnosti klíčit. Při vaření se mění barva na žlutou. Rychlá příprava, vhodná do polévek, kaší, předkrmů nebo jako příloha. Červená čočka obsahuje
Hrách žlutý loupaný půlený BIO U nás velmi rozšířený hrách setý pochází z orientální volně rostoucí odrůdy, u nás se pěstuje ve žluté a zelené odrůdě. Není mezi nimi chuťově velký rozdíl a obě se
Pohanka lámanka Návod k přípravě: Před použitím pohanku lámanku properte studenou vodou (odstraníte tím různé příměsi, semena plevelů atp.). Při vaření dávkujte vodu tak, abyste ji nemuseli slévat
Mungo jsou malé zelené fazolky, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů. Fazole je potřeba před
Jáhly 500 g Jáhly jsou šetrně oloupaná a vyleštěná zrnka prosa. SLOŽENÍ: jáhly bio 100% Původ: EU Průměrná energetická hodnota ve 100 g Energie 1520/ 362 kJ/kcal Bílkoviny 9,7 g Sacharidy 77,0 g Tuky
Červená čočka neloupaná BIO Červená čočka neloupaná je krásně hnědočervená a rychle uvařená. Je však dobré ji před vařením na 2 hodiny namočit do vody. Narozdíl od své půlené, loupané varianty se
Fazole bílá ledvina má příjemnou máslovou strukturu, jemnou chuť a pevný tvar. Obohatí Vaše saláty, nezkazí žádnou polévku, přílohu ani rizoto. Po rozmixovaní z ní vznikne skvělý základ na jemné a
Pohanka loupaná světlá má lehce nazelenalou barvu. Její barva je dána způsobem loupání krup nikoliv jejím druhem. Světle zelená pohanka je loupána mechanicky. Tento způsob loupání je velmi šetrný
Červená čočka loupaná BIO Popis: Po oloupání hnědočervené slupky má tato čočka červené zabarvení. Během vaření se její barva mění na tmavě žlutou. Je vhodná především do polévek, pomazánek, kaší a
Fazole červená ledvina pochází ze Střední Ameriky, někdy je označována jako „chilli fazole“ a v Mexiku se z ní připravuje tradiční jídlo „chilli con carne“ (chilli s masem). Bude chutným zpestřením
Jedinečná plodina pro zpestření vašich příloh, rizot, polévek i salátů. Čirokové bílkoviny si zamilují vegetariáni, vegani i makrobiotici. O čiroku se říká, že funguje jako skvělý antioxidant a
Čočka zelená BIO Zelená čočka - po uvaření pěkně drží tvar a bude Vám skvělou přílohou přílohou k pokrmům, dodá jiskru Vašim rizotům i pilafům. Zkuste ji přidat do pokrmů typu "rychlá pánev", do
Amarant zrno premium vypěstované v ekologickém zemědělství Amarant se řadí k pseudoobilovinám, ale v kuchyni se využívá stejně jako obilniny. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v
Mungo jsou malé zelené fazolky, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů. Nejčastěji se
Jáhly 500 g Jáhly jsou šetrně oloupaná a vyleštěná zrnka prosa. SLOŽENÍ: jáhly bio 100% Průměrná energetická hodnota ve 100 g Energie 1520/ 362 kJ/kcal Bílkoviny 9,7 g Sacharidy 77,0 g Tuky 1,7 g
Amarant zrno premium vypěstované v ekologickém zemědělství Amarant se řadí k pseudoobilovinám, ale v kuchyni se využívá stejně jako obilniny. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v
Jáhly Jáhly jsou šetrně oloupaná a vyleštěná zrnka prosa. SLOŽENÍ: jáhly bio 100% Průměrná energetická hodnota ve 100 g Energie 1520/ 362 kJ/kcal Bílkoviny 9,7 g Sacharidy 77,0 g Tuky 1,7 g Jáhly