S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


TAPIOKOVÁ MOUKA

 

Tapioka je škrob, který se získává z kořene manioku. Maniok je rostlina z Jižní Ameriky a Západní Indie. Kořen manioku se používá například k výrobě mouky.

Tapioková mouka má vynikající pekařské vlastnosti. Tapioková mouka díky svým vlastnostem dokáže zvětšit objem chleba.

Tapiokovou mouku lze použít pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahuštění omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekaných či bramborových placek. Maso či ryby před pečením jemně posypané tapiokovou moukou jsou vláčnější a mají výraznější chuť.

Tapioková mouka je přirozeně bezlepková a je vhodná pro bezlepkovou dietu. Plnohodnotně nahradí běžnou pšeničnou mouku.


MWIxNDFi