S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
Kmín černý (černucha setá / Nigella sativa) - lisovaný za studena, jemně mletý částečně odtučněný kmín černý mletý Mouka z černého kmínu je lisována za studena, proto obsahuje stejné cenné látky jako
Koriandr celý Koriandr je zapomenuté koření s příjemnou kořennou chutí a vůní. Používá se do chleba, vánočního pečiva, perníku. Je součástí směsí používaných ke kořenění salátů, masa, paštik.
Plody pískavice chutnají po celeru či libečku, chuť je lehce hořká, textura moučnatá. Pražená semena chutnají hořkosladce, s nádechem javorového sirupu. Pískavice obsahuje vysoký obsah bílkovin,
Rozmarýn sušený Rozmarýn dodává jídlům trpce kořeněnou chuť, užívá se při přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb a rajských omáček. Rozmarýn pomáhá lepšímu trávení,
Skořice je jedno z nejstarších koření. Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do všech sladkých pokrmů. Všechno co sladíme cukrem, můžeme sypat skořicí: kaše, moučníky, kompoty,
Černucha setá - lidově černý kmín Použití: Do pečiva, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, do zeleninových polévek, k výrobě uzenin a oleje. Historie: Černucha setá pochází z jihozápadní Asie
Chilli mleté Chilli patří mezi nejostřejší ze všech ostrých koření. Získávají se z nejostřejších typů kořeninových paprik, které se pěstují ve všech tropických oblastech. Celé plody se používají do
Koriandr mletý (Coriandrum sativum) Koriandr se používá do směsí koření do pečiva, při uzení masa a výrobě uzenin, do omáček, do likérů a při výrobě cukrovinek. Koriandr je jednoletá bylina
Zázvor sušený mletý Vynikne na drůbežím mase, dává se do perníků a kompotů, k zelenině, dochucení rýže, ovocných salátů, zvýrazní nádivky i marinády na zvěřinu. Zázvor je součástí celé řady směsi
Paprika ostrá - sušená mletá Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa), žluté barvy. Obsahuje asi 5 % éterického oleje (hlavní složky sabinen, felandren a žluté
Petrželová nat Sušená nať oblíbené kořenové zeleniny se hodí pro přípravu polévek, smetanových a houbových omáček, bylinkového másla, pomazánek, salátů, houskových knedlíků, sekané, k sýrům nebo do
Majoránka je všeobecně velmi oblíbené koření, protože takřka neztrácí své aroma, proto je sušená téměř stejně aromatická jako čerstvá. Aroma majoránky je sladce kořenité, podobné tymiánu. Chuť je
Himalájská sůl růžová hrubě mletá Čistá přírodní krystalická sůl z Himálají obsahuje důležité minerály, které lidské tělo potřebuje. Tyto prvky byly součástí pramoře a mají i nyní pro lidský
Oregano - dobromysl obecná je nejen rostlinou kořeninovou, ale také léčivou. Oregano je přísadou do pizzy, protože jí dává typickou příchuť. Dává se také do zeleninových salátů a sýrů. Někdy se míchá
Himalájská sůl růžová jemně mletá Čistá přírodní krystalická sůl z Himálají obsahuje důležité minerály, které lidské tělo potřebuje. Tyto prvky byly součástí pramoře a mají i nyní pro lidský
Kmín černý (černucha setá / Nigella sativa) - lisovaný za studena, jemně mletý částečně odtučněný kmín černý mletý Mouka z černého kmínu je lisována za studena, proto obsahuje stejné cenné látky jako
12bylinná sůl BIO mořská sůl s bylinkami, kořenící přípravek Tato jemná a pestrá bylinná směs je doplněná přírodní mořskou solí. 12ti bylinná sůl je mnohostranně využitelná, můžete jí ochutit
Himalájská sůl růžová na jemno umletá - prášek Čistá přírodní krystalická sůl z Himálají obsahuje důležité minerály, které lidské tělo potřebuje. Tyto prvky byly součástí pramoře a mají i nyní pro
Anýz se používá do pokrmů asijských kuchyní, při nakládání řepy, mrkve, do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, mléčné polévky, ovesné kaše. Můžeme také přidávat do sladkých rýžových pokrmů.
Nové koření celé Nové koření, známé také jako "pimentovník", voní teple po hřebíčku, skořici a muškátu, chuť má ostře peprnou, kořenně palčivou a mírně nasládlou. Použití: K přípravě uzenin, při
Tymíán nať Tymián je zázračné koření. Pokud máte potíže s trávením luštěnin, uzenin nebo pečeného masa, přidejte do nich tymián. Nejlépe hned od začátku vaření. Tymián je hodně aromatický a proto se
Kmín mletý Kmín usnadňuje trávení tučných a těžkých pokrmů, pomáhá při nechutenství. Složení: Kmín mletý 100% Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 333 Kcal, tuky 15,0g, z toho nasycené mastné
Pepř černý mletý Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá Použití: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře,
Libečku se také říká „české maggi", a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však
Panela je ztuhlá sladká třtinová šťáva, která má bohatou škálu chutí a vůní. Používá se jako zdravější varianta slazení. Z ekologicky pěstované cukrové třtiny. Panela svým vzhledem připomíná hnědý