S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


AMARANTOVÁ MOUKA

Amarant je rostlina u nás známá také pod názvem laskavec. Amarant je považován za jednu z nejvzácnějších rostlin. Oproti jiným obilovinám je kvalitním a nesmírně bohatým zdrojem bílkovin. Do svého jídelníčku by jej proto měli zařadit sportovci, vegetariáni, vegani, a ti kterým chybí bílkoviny v důsledku deficitu konzumace masa či živočišných produktů.

Má charakteristickou kořeněnou chuť,  mírně štiplavou. Je proto dobré nepoužívat samostatně, ale nejlépe v kombinaci s jinou moukou. Zajistí se tak vynikající chuť a kvalita vzniklého produktu.

Obsah amarantové mouky ve směsi by měl být maximálně cca. 30%. Amarantová mouka je vhodná zejména pro přípravu nekvašených druhů chleba.

Díky nenasyceným mastným kyselinám, které amarantová mouka obsahuje, má vliv i na snižování cholesterolu. Amarantová mouka neobsahuje jednoduché cukry, pouze složené, díky čemuž si má nízký glykemický index. Proto je vhodná také pro diabetiky. Stejně tak pro lidi toužící po úpravě tělesné hmotnosti a lidi trpící celiakií. Amarant je přirozeně bezlepková plodina.


NDViYTU