------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Nopal je mexické jméno aztéckého původu pro kaktus – Opuntia ficus indica.
Po sklizni a očištění kaktusových listů následuje nařezání dužiny na malé kousky. Sušící proces probíhá v konvekčních pecích při teplotě 50° C a poté je sušina rozemleta. Vzhledem k šetrnému zpracování a sušení je v nopalové sušině uchován vysoký obsah všech přírodních látek. Při zpracování nejsou přítomny žádné chemické a konzervační látky.
Kromě vysokého množství pektinů (vápenato-hořečnatých) a pestrého zastoupení minerálů a vitamínů, zejména četných vitamínů B a C, je 47 % objemu vyschlého Nopalu tvořeno vlákninou a to rozpustnou i nerozpustnou. Nopal obsahuje 17 aminokyselin. Nopal má velice nízkou energetickou hodnotu
Nopalovou mouku lze přidat do směsi při přípravě těsta na pečivo, můžeme pro tělo získat komplexní obsah živin. Nopálová mouka je vhodná pro bezlepkovou dietu.