S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
Kmín černý (černucha setá / Nigella sativa) - lisovaný za studena, jemně mletý částečně odtučněný kmín černý mletý Mouka z černého kmínu je lisována za studena, proto obsahuje stejné cenné látky jako
Koriandr celý Koriandr je zapomenuté koření s příjemnou kořennou chutí a vůní. Používá se do chleba, vánočního pečiva, perníku. Je součástí směsí používaných ke kořenění salátů, masa, paštik.
Plody pískavice chutnají po celeru či libečku, chuť je lehce hořká, textura moučnatá. Pražená semena chutnají hořkosladce, s nádechem javorového sirupu. Pískavice obsahuje vysoký obsah bílkovin,
Ječná mouka celozrnná jemně mletá lze ji použít na vaření a pečení (cca 20%) do běžné mouky na zlehčení a zvýšení svěžesti a trvanlivosti, zejména do knedlíčků, zavářek, omáček, pudinků a krémů Z
Lněná odtučněná mouka - ze zlatého lněného semínka čerstvě vyrobená po objednání, odtučněná, jemně mletá vhodná do studené i teplé kuchyně Lněná mouka je odtučněná, přesto obsahuje okolo 10%
Hřebíček mletý BIO prohřívající koření Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v
Koriandr celý BIO ochlazující koření Co mají perník a kari společného? Koriandr – někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Přesto předtím, než se člověk stane nebo nestane jeho milovníkem,
Kopr BIO prohřívající koření Kopr je mnohem víc než jen „nať do okurků“. Okurky s koprem a jogurtem jsou sice báječným letním osvěžením, přesto je škoda nepoznat další možnosti, které nám toto
Rozmarýn sušený Rozmarýn dodává jídlům trpce kořeněnou chuť, užívá se při přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb a rajských omáček. Rozmarýn pomáhá lepšímu trávení,
Skořice je jedno z nejstarších koření. Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do všech sladkých pokrmů. Všechno co sladíme cukrem, můžeme sypat skořicí: kaše, moučníky, kompoty,
Chilli mleté Chilli patří mezi nejostřejší ze všech ostrých koření. Získávají se z nejostřejších typů kořeninových paprik, které se pěstují ve všech tropických oblastech. Celé plody se používají do
Koriandr mletý (Coriandrum sativum) Koriandr se používá do směsí koření do pečiva, při uzení masa a výrobě uzenin, do omáček, do likérů a při výrobě cukrovinek. Koriandr je jednoletá bylina
Ovesné vločky jemné Skladujte v suchu a temnu. Složení: ovesné vločky BIO Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 22°C a maximální vlhkosti 65%. Průměrné výživové údaje ve 100 g
Zázvor sušený mletý Vynikne na drůbežím mase, dává se do perníků a kompotů, k zelenině, dochucení rýže, ovocných salátů, zvýrazní nádivky i marinády na zvěřinu. Zázvor je součástí celé řady směsi
Datle vysušené, nešťavnaté, bez pecky Írán / Pakistán Datle jsou tmavě hnědé oválné plody dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou tvořeny převážně ze sacharidů, které jsou zastoupeny
Paprika ostrá - sušená mletá Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od
Kukuřičná krupice Kukuřičná krupice pomáhá s bezlepkovým vařením. Kukuřičnou krupici si zamilujete pro její univerzálnost a příjemnou chuť. Uvaříte s ní skvělou ranní kaši, připravíte jemné nočky i
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa), žluté barvy. Obsahuje asi 5 % éterického oleje (hlavní složky sabinen, felandren a žluté
Fazolová mouka z mungo fazole čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá fazolová mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů,
Kukuřičná krupice jemná Tato kukuřičná krupice je jemnější než klasická kukuřičná krupice Kukuřičná krupice pomáhá s bezlepkovým vařením. Má univerzální a příjemnou chuť Uvaříte s ní skvělou ranní
Chilli mleté BIO prohřívající koření Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový
Majoránka je všeobecně velmi oblíbené koření, protože takřka neztrácí své aroma, proto je sušená téměř stejně aromatická jako čerstvá. Aroma majoránky je sladce kořenité, podobné tymiánu. Chuť je
Brambory sušené kostka z přirozeně bezlepkové suroviny. vhodné do vývaru, polévek, omáček, používá se při vaření, kde nahradí čerstvé brambory Po otřevření skladovat v uzavřené nádobě nebo sáčku Země
Himalájská sůl růžová hrubě mletá Čistá přírodní krystalická sůl z Himálají obsahuje důležité minerály, které lidské tělo potřebuje. Tyto prvky byly součástí pramoře a mají i nyní pro lidský
Oregano - dobromysl obecná je nejen rostlinou kořeninovou, ale také léčivou. Oregano je přísadou do pizzy, protože jí dává typickou příchuť. Dává se také do zeleninových salátů a sýrů. Někdy se míchá
100% Ovesná kaše jemná ovesná kaše z bezlepkových ovesných vloček nevyžaduje tepelnou úpravu, postačí pouze zalit horkou vodou a přidat ovoce nebo marmeládu, případně jinak dochudit Je lehce
Kukuřičná krupice premium Kukuřičná krupice pomáhá s bezlepkovým vařením. Kukuřičnou krupici si zamilujete pro její univerzálnost a příjemnou chuť. Uvaříte s ní skvělou ranní kaši, připravíte jemné
Himalájská sůl růžová jemně mletá Čistá přírodní krystalická sůl z Himálají obsahuje důležité minerály, které lidské tělo potřebuje. Tyto prvky byly součástí pramoře a mají i nyní pro lidský
Tabouleh koření na salát BIO sladké, osvěžující koření Tabouleh je název arabského lehkého salátu s bulgurem, pro který je charakteristická chuť čerstvé máty, petržele, rajčat, cibule a citronové