------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Úvod »RÝŽOVÁ MOUKA» Rýžová celozrnná mouka červená jemná premium 500 g
Rýžová mouka z celozrnné červené rýže jasmínové
čerstvě mletá na kamenném mlýně
z přirozeně bezlepkové suroviny
Čerstvě umletá rýžová mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí.
Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin. Vláknina takto umleté mouky má podobu jemných granulek, což je pro trávení přirozenější narozdíl od mouky zpracované na průmyslovém /válcovém/ mlýnu, který vlákninu pomele do ostrého jehličkového tvaru, ne příliš vhodného pro střevní stěnu.
Tato čerstvě umletá mouka tradičními postupy pěkně voní, výborně chutná a jsou v ní uchovány veškeré výživné látky
Může obsahovat stopové množství lepku
Červená rýže je specifická svou nazrzlou až hnědou barvou a příjemnou chutí po oříšcích.
Obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B6), dále vitamín E a minerální látky jako vápník, hořčík a fosfor.
Tento druh rýže pochází z Thajska a jedná se o speciálně kultivovaný hybrid rýže divoké a dlouhozrnné. V Evropě se červená rýže také pěstuje ve francouzském regionu Camargue. Tato rýže má ale kratší zrna, tmavě červenou barvu a po uvaření je lepkavá.
Jedná se o klasickou neloupanou rýži, která si díky slupce zachovává plnou rýžovou chuť.
Použití: při pečení se obvykle míchá s jinými druhy mouky (kukuřičná či pohanková),
Často se využívá k přípravě sladkých dezertů.
Složení: jasmínová celozrnná červená BIO rýže mletá
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku
Energetická hodnota |
1510 / 361 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
9,0 |
g |
Sacharidy |
72,0 |
g |
- z toho cukry |
0,7 |
g |
Tuky |
3,0 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,8 |
g |
Sůl |
0,02 |
g |