.

------ -DOPRAVA PO ČR-

-----PPL, DPD, Česká pošta

------od 1500 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----PPL, Uloženka, Pošta

-----od 1000 Kč - zdarma

 

¨

 


Úvod »OVOCNÁ MOUKA» Banánová (plantajnová) mouka ze zeleninových banánů 1 kg


        

Banánová (plantajnová) mouka ze zeleninových banánů 1 kg

 

Číslo produktu: 662
Nákupem získáte 4 body
Vaše cena:
160 Kč

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Banánová (plantajnová) mouka ze zeleninových banánů 500 g
661
Banánová (plantajnová) mouka ze zeleninových banánů 500 g
Vaše cena 85 Kč

Banánová (plantejnová) bezlepková mouka

neutrální chuť, pro tepelnou úpravu - vaření, pečení

 

Banánová mouka je vhodná pro všestranné použití:

- pro výrobu vanilkového krému,

- na výrobu omáček

- pro pečení chleba nebo koláčů (až 30% za jinou mouku)

 

Velmi dobře snášena alergiky. Bohatá na draslík a minerální látky. Obsahuje rezistentní škroby.

Vyrobeno z odrůdy banánů vhodných pro vaření a pečení.

Neutrální chuti.

 

Energetická hodnota 341kcal / 1447kJ
Bílkoviny (proteiny) 2,0g
Sacharidy 80,1g
-z toho cukr 0,8g
-tuk 0,5g
nasycené mastné kyseliny  0,1g
Vláknina 4,0g
sodík 0,01g

 

 

 







ve 100 g výrobku.

 

 

RECEPTY:

Vanilkový puding

-bezlepkový, bezvaječný, bez droždí

  • 50 g banánové mouky
  • 40-50g cukru
  • 500ml mléka
  • vanilka: dle chuti

Smíchejte banánovou mouku s cukrem a přimíchejte do studeného mléka. Za stálého míchání pomalu vařte.

Dle chuti lze přidat také trochu másla nebo žloutek.

 

Baileys - Banánové muffiny

bezlepkové

  • 125 g banánové mouky
  • 125 g škrobu
  • 4 čajové lžíce prášku do pečiva (cca. 15g)
  • 5 vajec
  • 16 g vanilkového cukru
  • 250 ml oleje
  • 250 ml Baileys Irish Cream
  • 250 g moučkového cukru

Všechny ingredience dobře smíchejte a za pomocí ručního mixéru zpracujte jemné těsto, případně rozdělte do forem na muffiny, rozdělte rovnoměrně na 12 stejných dílů. Upečte v rozehřáté troubě a vyjměte z forem. Nechtejte vychladnout. Následně můžete ozdobit čokoládovou polevou a plátky banánu.

Pečení: v předehřáté troubě, střední výška trouby, horní/dolní ohřev 160°C  (ventilátor 150°C), po dobu cca. 20 minut

 

Mrkvový dort

 

  • 5 vajec (střední velikost ? 50g)
  • 300g cukru
  • 300g mandlí nebo ořechů (pražené a pomleté)
  • 300g mrkve (strouhané)
  • 1 špetka soli
  • 75g banánové mouky
  • koření: např. skořice, citron, vanilka, zázvor, podle chuti

 

odělte žloutky vajec, smíchejte bílky s 200g cukru a vytvotře ne příliš tuhý sníh.

Smíchejte do pěny žloutky, sůl a koření se 100g cukru.

Ořechy/mandle, mrkev a banánovou mouku promíchejte se žloutky.

1/3 pěny z vaječných bílků smíchejte

vložte opatrně zbylé 2/3 pěny do těsta

 

Těsto vložte do formy a pečte po dobu cca. 60 min na teplotu 180°C, s ventilárorem 160°C. Pak nechejte ve formě vychladnout.

Lze posypat moučkovým cukrem a ozdobit podle chut, např. mrkví, marcipánovou mrkví, nebo potřít citronovou polevou ( cukr s citronovou šťávou), nebo potřeme cca 150g horkou meruňkovou marmeládou a sladkou polevou ( 200g cukru s trochou vody ) - sladká varianta

 

TIP: mrkev může být nahrazena dýní - dýňový dort

MTQ4O