Kmín mletý Kmín usnadňuje trávení tučných a těžkých pokrmů, pomáhá při nechutenství. Složení: Kmín mletý 100% Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 333 Kcal, tuky 15,0g, z toho nasycené mastné
Pepř černý mletý Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá Použití: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře,
Libečku se také říká „české maggi", a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však
Kmín tmavý celý 1 kg Složení: Kmín tmavý 100% Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 333 Kcal, tuky 15,0g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,6gsacharidy 0,6g, sodík 0,017g Skladování:Skladujte při
Nové koření celé Nové koření, známé také jako "pimentovník", voní teple po hřebíčku, skořici a muškátu, chuť má ostře peprnou, kořenně palčivou a mírně nasládlou. Použití: K přípravě uzenin, při
Sušená cibulka plátky Obsahuje mnoho vitamínů, je velmi bohatá na vlákninu a antioxidanty. Cibule obsahuje velkou řadu vitamínů C, D, E a skupinu vitamínů B. Použít sušenou cibuli můžete do polévek
Medvědí česnek 100 g Jemně nakrájené listy se přidávají do salátů. Kvůli silné cibulové chuti se používá při přípravě polévek a omáček. Medvědí česnek (Allium ursinum) Medvědí česnek je asi 30 cm
Pepř černý celý Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, pálivá chuť Použití v kuchyni: Na
Skořice je jedno z nejstarších koření. Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do všech sladkých pokrmů. Všechno co sladíme cukrem, můžeme sypat skořicí: kaše, moučníky, kompoty,
Šalvěj lékařská je známá jako lékařská bylina. Její listy jsou však také vynikajícím kořením. Šalvěj společně s bazalkou, dobromyslí, rozmarýnem, mátou a majoránkou může tvořit vynikající bylinkovou
Panela je ztuhlá sladká třtinová šťáva, která má bohatou škálu chutí a vůní. Používá se jako zdravější varianta slazení. Vyrábí se z cukrové třtiny. Panela svým vzhledem připomíná hnědý cukr nebo
Černucha setá - lidově černý kmín Použití: Do pečiva, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, do zeleninových polévek, k výrobě uzenin a oleje. Historie: Černucha setá pochází z jihozápadní Asie
Hořčice bílá celá Celého semena hořčice se požívá při konzervování zeleniny (zelí, červené řepy, okurek, hub) a při konzervaci ryb. Hořčice (Sinapis) Podle botanického původu, barvy a velikosti
Kardamom mletý 100 g Kardamom se užívá nejčastěji v pekařství a cukrárenství k ochucování sušenek, piškotů či kávových dortů. Kardamom (Elettaria cardamomum) Kardamom je vytrvalý až 4 m vysoký
Sušené česnek jemně mletý Česnek pochází z české farmy. Šetrně sušený a na jemno pomletý kvalitní český česnek, bez konzervačních a přídatných látek. Zachovávají chuť a ostrost čerstvého česneku. V
Badián mletý Koření se říká „hvězdicový anýz" kvůli podobnosti s chutí a vůní anýzu. Aroma badyánu je však intenzivnější a ohnivější. Kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Použití: Do pečiva,
Kokosový cukr Kokosový cukr se získává z nektaru květů kokosové palmy, který je sbírán ručně. Získané krystalky kokosového cukru mají jemně karamelovou chuť. V jižní a jihovýchodní Asii se používá
Hřebíček sušený celý Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se celý nebo mletý ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, zejména skopové a zvěřinu, do
Šafrán má ostře-hořkou chuť, které si ale při běžném přidání do jídla jen stěží všimneme. Trpká chuť je způsobena látkou zvanou picrocrocin. Sušením vzniká aldehyd tzv. šafranal, který je odpovědný
Muškátový ořech celý Muškátový oříšek se používá do masových směsí, do uzenin, do polévek, sýrových pokrmů (fondue) nebo do čajového pečiva. V Itálii je velmi oblíben na přípravu těstovin, zejména
Zázvorový prášek BIO Prášek vzniká rozemletím sušeného zázvoru a je vhodným obohacujícím doplňkem stravy. Zázvor má pozitivní vliv na celou řadu procesů v našem organizmu: udržuje správnou hladinu