S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


Úvod »TRADIČNÍ MOUKA» Cizrnová mouka jemně mletá 500 g


        

Cizrnová mouka jemně mletá 500 g

 

Číslo produktu: 55555
Nákupem získáte 2 body
Vaše cena bez DPH : 67 Kč
Vaše cena s DPH (12 %):
75 Kč

do košíku:
  ks  

Mouka cizrnová  

čerstvě mletá na kamenném mlýně

z přirozeně bezlepkové suroviny

Čerstvě umletá cizrnová mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí.

Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin. Vláknina takto umleté mouky má podobu jemných granulek, což je pro trávení přirozenější narozdíl od mouky zpracované na průmyslovém /válcovém/ mlýnu, který vlákninu pomele do ostrého jehličkového tvaru, ne příliš vhodného pro střevní stěnu.

Tato čerstvě umletá mouka tradičními postupy pěkně voní, výborně chutná a jsou v ní uchovány veškeré výživné látky

Může obsahovat stopové množství lepku

SLOŽENÍ: 100 % mletá semena cizrny

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování.

  • na slané pečení i pro přípravu sladkých dezertů
  • na zahuštění polévek a omáček
  • na placky (italská cecina, indická pudla besan)
  • smíchaná s vodou vytváří těstíčko na obalování
  • na noky a knedlíky

Cizrnová mouka chuťově připomíná oříšky. Při pečení a vaření ji používejte bez předchozí úpravy. Při přípravě nepečených dezertů ji nasucho orestujte, než zezlátne a začne příjemně vonět. V indické kuchyni se často restuje dozlatova a poté míchá s přepuštěným máslem, cukrem a kořením.

Na italské a indické recepty (placky, sladkosti) a obalovací těstíčka doporučujeme spíše hladkou mouku.

Polohrubá se hodí například na přípravu noků a knedlíků.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

ZGU4Zjgx