S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


TRADIČNÍ MOUKA - strana 2

čerstvě umletá mlecími kameny, pomalými postupy, na dřevěném mlýně

Běžné mouky jsou vyráběny formou válcovou technologií, za pomocí kovových částí, "trháním" zrna. Ocel působí ryhlejší oxidační proces a žluknutí. Tyto mouky jsou pak v důsledku velkovýroby déle skladovány a kromě kvality díky těmto postupům obsahují také mnohem méně přírodních enzymů, vitamínů a jiných prospěšných látek a v pekárnách jsou pak často obohacovány o umělé složky pro dosažení potřebných nutričních hodnot, aby se ztráta těchto hodnot dorovnala. 

Při mletí na kamenném mlýně se zrno melé valivým pohybem dvou protichůdných kamenů /tradičním způsobem ověřeným po tisiciletí/. V současné moderní době pak  otačivý pohyb kamenů za využití elektrického pohonu, kdy se klíčky a cenné látky umístěné v okrajových částech zrna dokonale vmísí do mouky a vytváří tak přirozené enzymy a výživné látky. Mouka se nepřehřívá, což také přispívá k vynikající kvalitě. Tento prastarý způsob mletí je také pevně spojen s původní technologií kvásku při výrobě pečiva, které je pak výjimečné svou chutí a nutričními hodnotami

Řadit podle 
Výrobce  

MmIzM