.
------ -ROZVOZ PO ČR-
---------DPD Private
-Česká pošta - Balík do ruky
------od 1500 Kč - Zdarma
--------VÝDEJNÍ MÍSTA-
-----Uloženka.cz - do 18 kg
--- ---Dopravné od 65 Kč
-Praha, Brno, Ostrava, Liberec, Olomouc,
Plzeň, Hradec Králové, České Budějovice,
-----Zlín, Ústí nad Labem, Bratislava
-zdarma od 1000 Kč (do 18 kg)
¨
Úvod »Škroby, vláknina»Škroby » Tapiokový škrob 1 kg
Tapiokový bezlepkový škrob 1 kg
SLOŽENÍ: 100 % škrob z kořene manioku (tapioky)
TIPY K POUŽITÍ:
Škrob je vhodný pouze pro tepelné zpracování:
Tapiokový škrob můžete používat samostatně nebo v kombinaci s jinými bezlepkovými moukami.
Pokud ho chcete použít na zahuštění, rozmíchejte ho nejdříve v trošce studené vody.
Tapiokový škrob má vynikající pekařské vlastnosti a neutrální chuť. Plnohodnotně nahradí běžnou pšeničnou mouku. Pečivo z něj je velmi jemné, vláčné, méně se drolí a vydrží déle než běžné pečivo.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Postup:
Troubu zapneme na 250 stupňů, připravíme si plech s pečícím papírem a vymažeme olivovým olejem. Vejce, vodu, olivový olej a koření rozšleháme. Přidáme sýr a postupně zamícháváme i tapiokovou mouku. Těsto bude řídké a tekuté jako těsto na palačinky. Rozlijeme ho na pekáč a strčíme do trouby na 8 minut.
Mezitím si připravíme základ a suroviny na pizzu dle chuti. Např. rajčatový základ se sýrem:
200 ml rajčatového protlaku
bazalka
sušená cibule
sušený česnek
sůl
klobása a sýr
Po osmi minutách těsto vyndáme, potřeme základní omáčkou a posypeme klobásou a sýrem. Vrátíme zpět do trouby na 5 minut. Nejlepší je ihned z trouby.
Na pizzu o průměru 35 cm (2 porce) potřebujeme:
125 g tapiokové mouky
1 vejce
100 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
sušený česnek
100 g strouhaného tvrdého sýru (Grand moravia nebo jiný dle chuti)
sůl