------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


Úvod »Škroby, vláknina» Tapioka perly 500 g


        

Tapioka perly 500 g

 

Číslo produktu: 57913
Nákupem získáte 2 body
Vaše cena bez DPH : 59 Kč
Vaše cena s DPH (10 %):
65 Kč

do košíku:
  ks  

Tapiokové perly

Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti, bubble tea, bezlepkové pečivo, můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek (na způsob krupek nebo kapané zavářky), nebo jako poleva na ovocné koláče (náhrada želatiny). Můžete použít místo rýže.

Tapiokové perly jsou nejrozšířenější tvar, velikost se pohybuje v průměru od cca 1 mm do 8 mm (2-3 mm jsou nejčastěji používané). Tapioca perly mají ve zdravé bezlepkové kuchyni široké využití, a to od zvláčnění těsta, využití pojivých vlastností, zahušťování až po  zpestření nápojů (nabobtnalé tapioca perly v nápoji).

Tapioca je škrob získaný z kořene manioku. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie, kde jsou jeho silné, vláknité kořeny používány v různých formách, v podstatě všude, kde my používáme bramborový nebo kukuřičný škrob, ve farmacii k výrobě léků, jako mouka do pečiva, škrob na prádlo, k výrobě piva a jiných nápojů, kaší a samozřejmě tapioca pudinku. Tapioca je vhodná i k zahuštění polévek a omáček. Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové.

Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením, je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu a bez "nezdravých" tuků. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, nasytí na delší dobu a lze kombinovat např. s kokosovým mlékem

Tapioca obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B.

Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin.

Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.

 

Použití:

  • Namočené (minimálně 10 minut) a rozmixované kuličky přidáváme k přirozeně bezlepkové mouce pro zvláčnění těsta v přibližném poměru 1:5 k ostatní mouce, například v palačinkách nebo v jiných těstech, do kterých se přidává voda.
  • Kuličky pomleté nebo rozdrcené nasucho se dají použít do piškotových těst místo obilné mouky, většinou v kombinaci s mletými ořechy nebo s jinou přirozeně bezlepkovou moukou, které dodává vláčnost.
  • Namočené kuličky se vaří na puding nebo do Tapioca nápojů.
  • pouze pro tepelné zpracování

SLOŽENÍ: 100 % škrob z manioku (tapioky)

OWE3ZjI