------ -ROZVOZ PO ČR-

---------DPD Private

-Česká pošta - Balík do ruky

------od 1500 Kč - Zdarma

 

--------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----Uloženka.cz - do 18 kg

--- ---Dopravné od 65 Kč

-Praha, Brno, Ostrava, Liberec, Olomouc,

Plzeň, Hradec Králové, České Budějovice,

-----Zlín, Ústí nad Labem, Bratislava

-zdarma od 1000 Kč (do 18 kg)

 

¨

 


Úvod »JABLEČNÁ MOUKA» JABU Jablečná bezlepková směs na korpus 500 g


        

JABU Jablečná bezlepková směs na korpus 500 g

směs na dortový korpus

 

Číslo produktu: 99999
Nákupem získáte 4 body
Vaše cena:
175,00 Kč

do košíku:
  ks  

Jablečná mouka 500 g

Složení: jablečná sušina, bramborový škrob, bio kypřidlo

Jablečná mouka nahrazuje jak běžnou mouku tak i cukr, je proto vhodná především na použití ve sladké kuchyni a výroba moučníků z ní je velmi snadná.

Jablečná mouka se vyrábí drcením sušených českých jablek. Na rozdíl od jablečné vlákniny, do které se používají již odšťavená jablka, jsou v jablečné mouce použita celá, pouze sušená a rozdrcená, jablka. Bez pochyby to poznáte i sami, protože vše co z této mouky upečete, má úžasnou svěží chuť jablek. 

Jablečná mouka je již hotová směs sušiny z jablek, bramborového nebo kukuřičného škrobu a kypřícího prášku. Přísady tvoří jen malou část objemu směsi. Díky tomu je příprava velmi jednoduchá - stačí přidat vejce či banán, rozšlehat, zapéct v troubě či mikrovlnce, na pánvi či vaflovači a je hotovo. Žádná obilná ani jiná mouka navíc není potřeba.

 

Příprava: našlehejte 5 celých vajec, přidejte obsah sáčku, zamíchejte a vlijte do vymazané dortové formy, popř. pečte na pecícím papíře. Pečte 15 min. při 160-170°C a dalších 15 min. při 150-160°C.

běžný dortový piškotový korpus, jak jej známe z obchodu, připravíme z jedné dávky směsi jablečné mouky a 5 vajec vyšlehaných do pěny.

Obsah 1 sáčku jablečné mouky odpovídá cca 0,75 kg čerstvých jablek.

 

Z mouky je možné připravit malé buchtičky, placky či dokonce "jablečný bramborák".

Velkou výhodou je přirozená nasládlost mouky, do receptu tudíž již není nutné přidávat cukr.

Nenechte se mýlit množstvím, jídla z jablečné mouky jsou velmi sytá díky vysokému obsahu jablečné vlákniny. Tato vláknina má pozitivní účinky v oblasti obnovy mikroflóry a čištění střev. Také snižuje chuť k jídlu a zároveň prodlužuje trávení v žaludku, čímž vzniká pocit nasycení, podporuje štěpení tuků, a proto usnadňuje redukci tělesné hmotnosti. 

Jablečná vláknina vzhledem ke svému složení má velmi příznivé účinky na lidský organizmus. Podporuje zdravou látkovou výměnu, zlepšuje pasáž střev a napomáhá chránit před rakovinou tlustého střeva.

 

RECEPTY:

 

Mrkvový dort

5 vajec , 50 g moučkového cukru , 50 g oříšků nebo drcených mandlí ,1 lžička skořice , šťáva

a kůra z půlky citronu , půlka  pr.do peč.  , 3 lžíce oleje , 200 g mrkve vařené ne příliš

100g JaBu  mouky ,2 lžičky škrobu  nebo pudinku

Žloutky a cukr vymícháme do pěny. Přidáme citr. kůru a šťávu, oříšky, skořici, JaBu mouku, škrob

a pr.do peč. Vše dobře zamícháme. Následně vmícháme vychladlou a nahrubo nastrouhanou

mrkev. Nakonec přimícháme ušlehaný sníh.

Pečeme v dobře vymazané  a vysypané dortové formě nebo na pomaštěném pečícím

papíře. Prvních 10-15 min. v troubě předehřáté na 160-165 st. potom stáhneme

na 150 st. a dopékáme dalších asi 25 minut

 

 

Sloní slzy

Nejprve si uvaříme pudink, ale dáme jen ¼ litru mléka, aby byl tuhý a po uvaření dáme vychladnout. Pak se pustíme do piškotu, který uděláme podle popisu na malém balení JaBu mouky. Pokud jej nemáme, dáme do mísy 5 vajec, a 85g JaBu mouky a šleháme až hmota napění a zesvětlá. Pak vylijeme na pomaštěný pečící papír. Těsto stačí na ½ normálního pečícího plechu. Pečeme prvních 10 minut na 165°C a dalších cca 20 minut na 150-155°C. Dobu pečení a stupně C si musí každý vyzkoušet. Záleží na troubě a síle těsta. Prostě si to musíte ohlídat J.

Krém

Vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink. Je jen na Vás, jaký krém bude. Někdo má raději víc máslový, jiný více pudinkový. Do krému můžete přidat vanilku nebo trochu rumu.

Vychladlý piškot lehce potřeme zavařeninou, nejlépe červenou a potom natřeme krém, který neroztíráme až do krajů. Na prostředek šířky položíme banán a přes něj těsto i s papírem přehneme. Lehce přimáčkneme a dáme do lednice ztuhnout. Pak stáhneme papír z horní části a polijeme čokoládou. Když máme hotovo, přendáme moučník na tác a dáme znovu do lednice, aby čokoláda ztuhla. Čokoládou sice polévat nemusíme, ale s ní moučník nejen lépe vypadá, ale i chutná!

 

 

Bublanina s tvarohem

4 vejce,100-120 g tuku(máslo,Hera)

3 lžíce cukru,1 balení JaBu mouky(85 g)

1/2 trojúhelníčku Olešnického tvarohu,
3/4 lžičky pr. do pečiva, citronová kůra

na ochucení ( na špičku nože).

 

Změklý tuk vyšleháme s cukrem.

Přidáme vejce, pr. do pečiva,mouku  a  znovu vyšleháme.Nakonec vmícháme

rozdrobený tvaroh.

Vlijeme do vymazané dortové formy nebo na pomaštěny papír na plech (malý).

 

Pro zpestření můžeme ozdobit

třeba pokrájenými meruňkami nebo jiným ovocem.

Pečeme stejně jako ostatní koláče.

Prvních 10 min na 165 °C dopékáme na 150 °C. Celkem asi 35 min

 

 

Meruňkový koláč

2 malá balení jablečné mouky (170 g)

1 vejce, 100 g másla, 1 lžička škrobu,

1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva,

mandlové lupínky

na polití: 1 vejce, 100 g cukru, 100 g másla

 

Z mouky, másla a vajíčka zpracujeme na vále těsto, které má být trochu tužší a natlačíme jej do

vymazané dortové formy.

Na těsto dáme pokrájené meruňky a  jemně posypeme mandlovými lupínky.

Do malého kastrůlku dáme máslo a pomalu rozpustíme(nesmí být horké)

přisypeme cukr a vmícháme vejce.

Směs nalijeme lžící na koláč a pečeme,cca 35 min na  160 °C .

 

 

Biskupský chlebíček


Potřebujeme:

85g „Jabu“ jablečné mouky (1 malé balení)

5 vajec, 3 lžíce cukru, 3 lžíce oleje, 50g čokolády, 30g rozinek, 30g ořechů nebo oříšků, 1/2 lžičky prášku do pečiva, citronová kůra, šťáva z 1/2 citronu, 30g proslazené pomerančové kůry

Postup:

Vejce rozdělíme a vyšleháme zvlášť bílky. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Pak přidáme olej a zašleháme, citronovou šťávu – zašleháme, přisypeme jablečnou mouku a prášek do pečiva a naposledy zašleháme.

Na drobno nalámanou čokoládu, na hrubo nasekané ořechy, na jemno nakrájenou proslazenou pomerančovou kůru a rozinky přidáme najednou a ručně zamícháme.

Vznikne hustší hmota ke které přidáme připravený sníh a velmi jemně jej zapracujeme do hmoty. Nespěcháme, aby se sníh nesrazil. Pečící formu vymažeme tukem a vlijeme do ní připravené těsto. Povrch urovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě  na cca 160 °C  asi 1/2 hodiny.

P.S.: Pokud máme formu starou klasickou pro jistotu po vymazání ji vysypeme kokosem. U forem s nepřilnavým povrchem stačí pouze vymazat. Hotový chlebíček můžeme polít čokoládou, chutná potom ještě lépe !

 

 

Vosí hnízda

Upečte jednoduchý piškot (dle návodu na sáčku jablečné mouky) na normálním plechu. Po vychladnutí vykrájejte kulatým tvořítkem asi z 1/2 plechu kolečka – to budou spodky vosích hnízd. Zbytek upečeného těsta rozmělněte do mísy, přidejte hrst nasekaných ořechů, trochu rumu, kousek másla cca 5 dkg a trochu skořice a kakao. Vypracujeme těsto, které by mělo dobře držet pohromadě a být spíše tužší.

Přes formičku vosího hnízda položte volně kousek mikrotenového sáčku a vmáčkněte hrudku těsta do formičky. Násadou malé vařečky udělejte do hmoty v hnízdě důlek, do kterého vstříknete připravený krém. Přiklopte piškotové kolečko, obraťte, sundejte formičku a mikroten. Celý postup opakujeme.

Krém: 1 žloutek, 2-3 lžíce cukru, kousek másla, trochu rumu.

 

Linecké cukroví

Jedno balení směsi na piškot, 11 žloutek, 1-2 lžíce medu, 5 dkg másla.

Zpracujeme těsto a vyválíme mezi mikroteny. Vykrájíme.

Pečeme stejně jako perníčky (tj.170-180 ?C 5 min. a dopékáme při 150 ?C dalších 5 min.). Cukroví chutná dobře i bez zdobení jako sušenky.

Do tohoto těsta můžeme přidat i ořechy nebo kokos. Pokud by těsto špatně drželo po hromadě, můžeme přidat ještě 11 žloutek nebo trochu másla.

 

Perníčky

Jedno balení směsi na piškot, 1 žloutek, 1 lžíce medu, cca 5 dkg másla, perníkové koření dle chuti.

Ze surovin zpravujeme těsto, vyválíme mezi mikroteny a vykrajujeme tvořítky.

Upečené cukroví zdobíme dle fantazie – slepujeme, polijeme čokoládou nebo polevami, před pečením můžeme potřít rozšlehaným vejcem.

Pečeme na 170-180 ?C 5 minut a dopékáme při 150 ?C dalších 5 minut.

 

Marokánky

Za stálého míchání uvaříme škrob – 2 dcl vody + 1 pol. lžíce škrobu a 1 pol. lžíce škrobu a 1 pol. lžíci másla. Odstavíme a přidáme nahrubo nasekané neslané arašídy, pomerančovou kůru, rozinky a jedno balení jablečné mouky (85 g ). Vše dobře promícháme. Na pečící papír, který potřeme olejem, děláme malé kopečky. Pak si namočíme ruce do studené vody a hmotu roztíráme prsty do placiček. Na velikosti nezáleží, ale snažíme se o jednu stejnou tloušťku – kvůli pečení.

Prvních 110 minut pečeme asi na 180 ?C, dalších 10 minut na 170 ?C a dopékáme při 140-150 ?C  ještě asi 10 minut. Ke konci pečení spíše sušíme, aby byly placičky pškně křupavé.

Po vychladnutí hladkou stranu poléváme čokoládou.

 

 

Perník

V míse vymícháme 3 vejce, přidáme asi 100g změklého másla, 2-3 lžíce medu, 1 balení jablečné mouky, 2-3 lžíce sekaných ořechů, popř. rozinek, 1-2 lžíce kakaa a perníkové koření dle chuti.

Na plech dáme pomaštěný pečící papír a na něj položíme obroučku z dortové formy (oblým koncem dolů), vlijeme těsto a pečeme na 170-180 °C asi 15 minut a dopékáme při teplotě 160 °C asi 10 minut.

Pokud pečeme perník v dortové formě, musíme ji vymazat a vysypat  kokosem. Když pečeme jen na plechu – uvedené množství stačí na 1/2 normálního rozměru.

Hotový moučník můžeme promazat marmeládou a polít čokoládou.

 

Vafle

Rozšleháme 3-4 vejce, přidáme 1 balení jablečné mouky. Krátce vyšleháme. Vaflovač vytřeme olejem a nastavíme na 3/4 výkonu. Po zhasnutí kontrolky nalijeme těsto doprostřed a rozetřeme. Neroztíráme do krajů, pouze do 2/3 a přiklopíme. Protože je v mouce kypřidlo,těsto mírně nabyde a proto musíme nechat trochu prostoru, jinak nám vyteče.

Zchladlé vafle pomažeme a dozdobíme dle libosti.

 

Bramborové placky

  • 250g brambor
  • 3-4 vejce
  • 1 balení jablečné mouky
  • sůl

Brambory na jemno nastrouháme a přidáme ostatní ingredience a dobře zamícháme. Péct můžeme na pánvi na oleji, kde děláme malé kopečky, které upravíme namočenou lžící do placiček. Placičky děláme malé, protože velké se špatně obracejí. Pečeme pozvolna. Nebo můžeme péct ve vaflovač stejným způsobem jako vafle. Na bramborové placky jsou výborná švestková povidla, ale i samotné chutnají výborně.

 

Čokoládový dort

Těsto

  • 5 vajec
  • 2-3 lžíce oleje
  • 2-3 lžíce sekaných ořechů
  • 1 lžíce kakaa
  • 1lžička škrobu/pudingu
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1balení jablečné mouky

Do mísy dáme 5 vajec a vyšleháme do pěny. Pak přidáme 2-3 lžíce oleje (nebo změklé máslo), 2-3 líže sekaných ořechů, 1 lžíci kakaa, 1 lžičku škrobu, nebo pudingu, 1/2 lžičky kypřícího prášku a 1 balení jablečné mouky. Vše dobře promícháme a vlijeme do vymazané dortové formy. Pečeme na 170-180°C přibližně 25 minut. Ke konci pečení mírně snížíme teplotu.

Krém

  • 1/2 másla
  • 100g cukru
  • 1-2 žloutky
  • 3lžíce kakaa
  • 3 lžíce horké vody

Máslo, cukr a žloutky dobře vyšleháme, potom uděláme v krému důlek, přidáme 3 lžíce kakaa a 3 lžíce horké vody. Opět řádně vyšleháme na maximální rychlost, krém zasvětlá a nabude.

Na vychlazený korpus natřeme krém a polijeme čokoládou. Můžeme zdobit šlehačkou.

 

 

OWVmOTV