OŘECHOVÁ MOUKA
Ořechová mouka se vyrábí pomletím ořechů. Jde o vysoce výživnou mouku doplňující jiné mouky především při svátečním pečení a přípravě moučníků. Zvýrazní chuť a zvýší nutriční hodnoty pokrmu, obsahuje vysoký podíl bílkovin a zdravých tuků. Lze použít kromě teplé kuchyně při pečení i do kuchyně studené v různých raw receptech.
Ořechová mouka plnotučná se získá pomletím ořechů na jemnou až středně hrubou mouku, může obsahovat různě velké kousky ořechů. Není odtučněná, proto nelze dokonale umlít na jemný prášek, při velmi jemném pomletí a se utváří máslová konzistence. Tato mouka je velmi sytá díky velkému množství obsažených tuků (i více než 50%). Je vhodnější pro studenou kuchyni, je často používána i pro tepelnou úpravu
Lisováním ořechů dojde k odstranění tuků a jejich dalším pomletí vznikne ořechová mouka odtučněná. Při kvalitním zpracování dochází k odtučnění za studena, tím jsou uchovány výživné látky Odtučněnou mouku nelze zcela zbavit tuků, čím lépe je mouka odtučněna tím vyšší teploty nebo pražení suroviny muselo být při zpracování použito. U kvalitní mouky i po odtučnění je obsah tuků 10-20%. Odtučněná mouka může být umleta na jemný prášek a více se svou konzistencí podobá klasické mouce. Je schopna absorbovat více tekutiny a díky těmto vlastnostem je vhodnější pro pečení než mouka plnotučná
KOKOSOVÁ MOUKA - Kokosová mouka je vyrobena z čerstvých, zralých kokosových ořechů. Kokosová dužina je nejprve odtučněna, vysuší se a semele. Produkt je vhodný i pro celiatiky, má vysoký obsah vlákniny. Mouka je vhodná pro přípravu zákusků, piškotů, sušenek, nádivek a krémů. Kokosová mouka hodně saje, při pečení jí tedy budete potřebovat přibližně poloviční množství oproti běžným moukám.
KOKOSOVÁ MOUKA Kokosová mouka je vyrobena z čerstvých, zralých kokosových ořechů. Kokosová dužina je nejprve odtučněna, vysuší se a semele. Produkt je vhodný i pro celiatiky, má vysoký obsah vlákniny. Mouka je vhodná pro přípravu zákusků, piškotů, sušenek, nádivek a krémů. Kokosová mouka hodně saje, při pečení jí tedy budete potřebovat přibližně poloviční množství oproti běžným moukám.
Mandlová moučka - mleté blanšírované mandle Mletá jádra loupaných mandlí zbavena hrubších částí, složení je tak jemnější Narozdíl od mandlové mouky odtučnění není zbavena oleje a je pomletá více nahrubo. Vhodné pro pečení sladkých pokrmů nebo do studené kuchyně Země původu: USA
100% mletá jádra kešu ořechů Výrobek může obsahovat stopy arašídů a ostatních skořápkových plodů Země původu suroviny: Vietnam Nutriční hodnoty na 100g: Energie 574 kcal /2403 kJ, tuky 46,4g, z toho nasycené mastné kyseliny 9,2g, sacharidy 32,7g z toho cukry 5g, bílkoviny 15,3g, sůl 0g Skladování:Skladujte při teplotách do 18°C, relativní vlhkosti vzduchu do 65% a chraňte před slunečními paprsky
Mouka z lískových oříšků plnotučná - mleté pražené lískové ořechy Lískovou moukou můžeme nahradit běžné typy mouky a je vhodná jak na pečení tak na zahušťování. Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energie: 2525 kJ/ 400 Kcal, Bílkoviny: 15,7 g, Sacharidy: 11,8 g, z toho cukry 2,3 g Tuky: 55,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 4,9 g Vláknina: 8,6 g sůl: 0,003 g Země původu: Gruzie
Mandlová moučka - mleté blanšírované mandle Mletá jádra loupaných mandlí zbavena hrubších částí, složení je tak jemnější Narozdíl od mandlové mouky odtučnění není zbavena oleje a je pomletá více nahrubo. Vhodné pro pečení sladkých pokrmů nebo do studené kuchyně Země původu: USA
Mandlová mouka z neloupaných odtučněných mandlí jemně mletá - lisováno za studena do studené i teplé kuchyně. Mandlová mouka vyrobena za studena šetrnými postupy /uchovány cenné látky/, z odtučněných kvalitních neloupaných mandlí, raw kvalita Mandlová mouka je přirozeně bezlepková a je vhodná k pečení, stejně tak do studené kuchyně jako přísada k müsli a dezertům, ke zjemnění omáček, zmrzliny.