.

------ -ROZVOZ PO ČR-

---------DPD Private

-Česká pošta - Balík do ruky

------od 1500 Kč - Zdarma

 

--------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----Uloženka.cz - do 18 kg

--- ---Dopravné od 65 Kč

-Praha, Brno, Ostrava, Liberec, Olomouc,

Plzeň, Hradec Králové, České Budějovice,

-----Zlín, Ústí nad Labem, Bratislava

-zdarma od 1000 Kč (do 18 kg)

 

¨

 


Úvod »Obilniny, luštěniny»Špalda » Špalda loupaná BIO 1 kg


        

Špalda loupaná BIO 1 kg

 

Číslo produktu: 08551
Nákupem získáte 1 bod
Vaše cena:
54 Kč

do košíku:
  ks  

Špalda loupaná

Špaldou to u nás před 25ti lety začalo. Špaldu nezná nikdo tak dobře jako PROBIO. Jen v našem bio mlýně ji umíme loupat tak šetrně a jemně, aby v ní zůstal obilný klíček a maximum živin. Je výjimečná svým složením a zajímavou oříškovou chutí.

 

V čem je pro nás špalda přínosná?

 

Špalda má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem kvalitních tuků, komplexních sacharidů, vlákniny, minerálů a vitamínů. 

Špalda je oblíbená především pro svou lehkou stravitelnost a pozitivní působení na imunitní systém,posiluje oslabené zažívání, slinivku i slezinu.

Je vhodná pro rekonvalescenty, děti i sportovce.

Pro svůj vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index pomáhá při redukci hmotnosti i tím, že po dlouhou dobu nebudete mít pocit hladu. Je to i díky hodnotným polysacharidům, které si organismus postupně rozkládá na jednoduché cukry. Komplexnost těchto potravin je to nejdůležitější proč bychom měli špaldu i ostatní plodiny pravidelně konzumovat.

Tato obilovina se dá využít na mnoho způsobů. Vařená, třeba se smaženou cibulkou, grilovanou zeleninou, jako zajímavá příloha.

Základní recept: špaldu je vhodné namočit minimálně na 8 hodin, ideálně přes noc a poté cca 50 minut vařit. Odměnou bude skvělá, oříšková, minerální chuť.

Špaldu můžete rozemlít na mouku nebo z ní udělat vločky.

Podobně jako ostatní obilniny ji můžete přidat do masových či zeleninových směsí, salátů.

Je vhodná k zapékání, jako zavářka do polévky, k přípravě karbanátků, netradičního rizota.

NzYwMTNiY