------ -ROZVOZ PO ČR-

---------DPD Private

-Česká pošta - Balík do ruky

------od 1500 Kč - Zdarma

 

--------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----Uloženka.cz - do 18 kg

--- ---Dopravné od 65 Kč

-Praha, Brno, Ostrava, Liberec, Olomouc,

Plzeň, Hradec Králové, České Budějovice,

-----Zlín, Ústí nad Labem, Bratislava

-zdarma od 1000 Kč (do 18 kg)

 

¨

 


Úvod »Kaše, vločky» Ovesné bezlepkové vločky BIO 1 kg


        

Ovesné bezlepkové vločky BIO 1 kg

 

Číslo produktu: 4329
Nákupem získáte 3 body
Vaše cena:
118,00 Kč

Ovesné vločky bezlepkové BIO

 

Bezlepkové ovesné vločky jsou vyrobeny technologií, která garantuje ochranu před kontaminací lepkem

Skladujte v suchu a temnu.

 

Průměrné výživové údaje ve 100 g:

Energie 1470 kJ / 348 kcal,

Tuky 7 g

z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g,

Sacharidy 58,7 g

z toho cukry 1,2 g,

Vláknina 10 g,

Bílkoviny 13,5 g,

Sodík 7,8 g

 

 

 

 

 

Ovesná kaše s ovocem

100 g ovesných vloček, 0,5 l vody, čerstvé ovoce

Ovesné vločky opražíme dozlatova nasucho na pánvičce, umeleme, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme asi 0,5 hod. Rozdělíme podle porcí na talíře a přelijeme prolisovaným čerstvým ovocem. Můžeme též podávat posypané cukrem a pokapané citrónovou šťávou.

Vločková kaše

100 g ovesných vloček, 800 ml mléka, cukr nebo med, 0,5 lžičky másla

Večer vločky namočíme do studeného mléka. Ráno je ohřejeme, osladíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Při dochucování kaše se fantazii meze nekladou. Můžeme dochucovat kakaem, skořicí, čerstvým ovocem, zavařeninou, šťávou z kompotu apod.

Sladká ovesná kaše

1 l mléka, 150 g ovesných vloček, 0,5 lžičky másla, cukr, meruňkový nebo jahodový kompot

Ovesné vločky necháme delší dobu máčet v mléce a pak za stálého míchání uvaříme kaši, kterou rozdělíme na talíře, podle chuti osladíme, omastíme máslem a obložíme kompotem. K ochucení kaše můžeme použít i šťávu z kompotu.

Ovesné vločky pražené s cukrem

200 g ovesných vloček, 100 g jemného pískového cukru, kompot

Ovesné vločky opražíme bez tuku za stálého míchání na pánvičce. Pražíme asi 3 minuty, pak přidáme pískový cukr a pražíme další 2 minuty. Takto upravené vločky doplněné kompotem je možné podávat jako přesnídávku nebo je použít k posypání různých sladkých kaší.

Nákyp z ovesných vloček s jablky

250 g ovesných vloček, 1 l mléka, 4 vejce, 20 g cukru, sůl, rozinky, tuk a strouhanka na vymaštění a vysypání pekáčku, 1 kg jablek

Z vloček a mléka uvaříme kaši. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme špetku soli, po částech přidáváme vychladlou kaši. Nakonec přidáme rozinky a vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku rozestřeme těsto, které pokryjeme vrstvou jablek, pak znovu vrstvu těsta a jablek. Poslední vrstva je z těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na střední teplotu asi 40 minut.

Jablko s vločkami

20 g ovesných vloček, 1 jablko, 1 lžíce mléka, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 ořechová jádra

Ovesné vločky namočíme přes noc do vody. Druhý den je povaříme na kaši. Do prochladlé kaše přidáme nastrouhané jablko, trochu mléka, cukru podle chuti a citrónovou šťávu. Nakonec přidáme nastrouhané ořechy. Dobře promícháme a rozdělíme do misek.

Müsli

8 lžic ovesných vloček, 4 větší jablka, 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka, citrónová šťáva, čerstvé maliny nebo jiné ovoce podle sezóny, 4 lžíce nadrobno nasekaných vlašských ořechů

Ovesné vločky namočíme přes noc do studené vody. Ráno nastrouháme jablka a vmícháme je do namočených vloček spolu se slazeným kondenzovaným mlékem a citrónovou šťávou. Vločky narovnáme do misek, zdobíme malinami a posypeme sekanými vlašskými ořechy.

Skotské ovesné placky

100 g ovesných vloček, 50 g polohrubé mouky, 30 g strouhaného sýra, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 50 g másla, sůl, prášek do pečiva, tuk na pečení

Promícháme ovesné vločky, mouku, sýr, sůl a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo a opatrně vmícháváme mléko. Směs musí být stále hustá. Těsto dobře propracujeme a necháme v chladu odpočinout, pak je rozválíme na tenkou placku, ze které hrnečkem vykrajujeme malá kolečka, která překrojíme napůl, potřeme žloutkem a upečeme na rozpáleném tuku dozlatova.

Křupavé hrudky s oříšky

100 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 lžíce másla nebo Hery, 100 g ovesných vloček, 100 g hladké mouky, 100 g hrubě mletých oříšků , 0,5 lžičky skořice, špetka soli, 50 g strouhané čokolády, oříšky na ozdobu

Cukr, vejce a změklé máslo ušleháme, přidáme ovesné vločky a mouku s oříšky. Směs ochutíme skořicí, nepatrně přisolíme a vmícháme nastrouhanou čokoládu. Pokud je směs příliš hustá, přidáme lžíci mléka. Lžičkou z těsta vykrajujeme kousky, z nich utvoříme kuličky, rozložíme je na plech a doprostřed vpíchneme oříšek. Pečeme v předehřáté troubě při 160 st. C dozlatova. Ke konci pečení teplotu snížíme, aby se oříšky nepálily. Vychladlé hrudky můžeme ještě ozdobit čokoládovou polevou. Hrudky jsou dobré jak čerstvé, tak mírně rozleželé uchované v plechové nebo plastové krabici.


OGI0N2Q1NG