------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Úvod »Kaše, vločky» Ovesné vločky jemné premium 500 g
Ovesné vločky jemné
Skladujte v suchu a temnu.
ovesné vločky BIO
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 22°C a maximální vlhkosti 65%.
100 g ovesných vloček, 0,5 l vody, čerstvé ovoce
Ovesné vločky opražíme dozlatova nasucho na pánvičce, umeleme, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme asi 0,5 hod. Rozdělíme podle porcí na talíře a přelijeme prolisovaným čerstvým ovocem. Můžeme též podávat posypané cukrem a pokapané citrónovou šťávou.
100 g ovesných vloček, 800 ml mléka, cukr nebo med, 0,5 lžičky másla
Večer vločky namočíme do studeného mléka. Ráno je ohřejeme, osladíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Při dochucování kaše se fantazii meze nekladou. Můžeme dochucovat kakaem, skořicí, čerstvým ovocem, zavařeninou, šťávou z kompotu apod.
1 l mléka, 150 g ovesných vloček, 0,5 lžičky másla, cukr, meruňkový nebo jahodový kompot
Ovesné vločky necháme delší dobu máčet v mléce a pak za stálého míchání uvaříme kaši, kterou rozdělíme na talíře, podle chuti osladíme, omastíme máslem a obložíme kompotem. K ochucení kaše můžeme použít i šťávu z kompotu.
200 g ovesných vloček, 100 g jemného pískového cukru, kompot
Ovesné vločky opražíme bez tuku za stálého míchání na pánvičce. Pražíme asi 3 minuty, pak přidáme pískový cukr a pražíme další 2 minuty. Takto upravené vločky doplněné kompotem je možné podávat jako přesnídávku nebo je použít k posypání různých sladkých kaší.
250 g ovesných vloček, 1 l mléka, 4 vejce, 20 g cukru, sůl, rozinky, tuk a strouhanka na vymaštění a vysypání pekáčku, 1 kg jablek
Z vloček a mléka uvaříme kaši. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme špetku soli, po částech přidáváme vychladlou kaši. Nakonec přidáme rozinky a vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku rozestřeme těsto, které pokryjeme vrstvou jablek, pak znovu vrstvu těsta a jablek. Poslední vrstva je z těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na střední teplotu asi 40 minut.
20 g ovesných vloček, 1 jablko, 1 lžíce mléka, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 ořechová jádra
Ovesné vločky namočíme přes noc do vody. Druhý den je povaříme na kaši. Do prochladlé kaše přidáme nastrouhané jablko, trochu mléka, cukru podle chuti a citrónovou šťávu. Nakonec přidáme nastrouhané ořechy. Dobře promícháme a rozdělíme do misek.
8 lžic ovesných vloček, 4 větší jablka, 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka, citrónová šťáva, čerstvé maliny nebo jiné ovoce podle sezóny, 4 lžíce nadrobno nasekaných vlašských ořechů
Ovesné vločky namočíme přes noc do studené vody. Ráno nastrouháme jablka a vmícháme je do namočených vloček spolu se slazeným kondenzovaným mlékem a citrónovou šťávou. Vločky narovnáme do misek, zdobíme malinami a posypeme sekanými vlašskými ořechy.
100 g ovesných vloček, 50 g polohrubé mouky, 30 g strouhaného sýra, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 50 g másla, sůl, prášek do pečiva, tuk na pečení
Promícháme ovesné vločky, mouku, sýr, sůl a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo a opatrně vmícháváme mléko. Směs musí být stále hustá. Těsto dobře propracujeme a necháme v chladu odpočinout, pak je rozválíme na tenkou placku, ze které hrnečkem vykrajujeme malá kolečka, která překrojíme napůl, potřeme žloutkem a upečeme na rozpáleném tuku dozlatova.
100 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 lžíce másla nebo Hery, 100 g ovesných vloček, 100 g hladké mouky, 100 g hrubě mletých oříšků , 0,5 lžičky skořice, špetka soli, 50 g strouhané čokolády, oříšky na ozdobu
Cukr, vejce a změklé máslo ušleháme, přidáme ovesné vločky a mouku s oříšky. Směs ochutíme skořicí, nepatrně přisolíme a vmícháme nastrouhanou čokoládu. Pokud je směs příliš hustá, přidáme lžíci mléka. Lžičkou z těsta vykrajujeme kousky, z nich utvoříme kuličky, rozložíme je na plech a doprostřed vpíchneme oříšek. Pečeme v předehřáté troubě při 160 st. C dozlatova. Ke konci pečení teplotu snížíme, aby se oříšky nepálily. Vychladlé hrudky můžeme ještě ozdobit čokoládovou polevou. Hrudky jsou dobré jak čerstvé, tak mírně rozleželé uchované v plechové nebo plastové krabici.