------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


Úvod »Kaše, vločky» Ovesné vločky jemné premium 500 g


        

Ovesné vločky jemné premium 500 g

sleva 19%

 

Číslo produktu: 43285
Nákupem získáte 1 bod
cena před slevou 46 Kč
Vaše cena bez DPH : 32 Kč
Vaše cena s DPH (15 %):
37 Kč

do košíku:
  ks  

Ovesné vločky jemné

Skladujte v suchu a temnu.

 

Složení:

ovesné vločky BIO

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 22°C a maximální vlhkosti 65%.

Průměrné výživové údaje ve 100 g

Energie:
1470 kJ / 348 kcal
Tuky:
7 g
z toho nasycené nemastné kyseliny:
1,4 g
Sacharidy:
58,7 g
z toho cukry:
1,2 g
Vláknina:
10 g
Bílkoviny:
13,5 g
Sůl:
0,0078 g

 

 

Ovesná kaše s ovocem

100 g ovesných vloček, 0,5 l vody, čerstvé ovoce

Ovesné vločky opražíme dozlatova nasucho na pánvičce, umeleme, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme asi 0,5 hod. Rozdělíme podle porcí na talíře a přelijeme prolisovaným čerstvým ovocem. Můžeme též podávat posypané cukrem a pokapané citrónovou šťávou.

Vločková kaše

100 g ovesných vloček, 800 ml mléka, cukr nebo med, 0,5 lžičky másla

Večer vločky namočíme do studeného mléka. Ráno je ohřejeme, osladíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Při dochucování kaše se fantazii meze nekladou. Můžeme dochucovat kakaem, skořicí, čerstvým ovocem, zavařeninou, šťávou z kompotu apod.

Sladká ovesná kaše

1 l mléka, 150 g ovesných vloček, 0,5 lžičky másla, cukr, meruňkový nebo jahodový kompot

Ovesné vločky necháme delší dobu máčet v mléce a pak za stálého míchání uvaříme kaši, kterou rozdělíme na talíře, podle chuti osladíme, omastíme máslem a obložíme kompotem. K ochucení kaše můžeme použít i šťávu z kompotu.

Ovesné vločky pražené s cukrem

200 g ovesných vloček, 100 g jemného pískového cukru, kompot

Ovesné vločky opražíme bez tuku za stálého míchání na pánvičce. Pražíme asi 3 minuty, pak přidáme pískový cukr a pražíme další 2 minuty. Takto upravené vločky doplněné kompotem je možné podávat jako přesnídávku nebo je použít k posypání různých sladkých kaší.

Nákyp z ovesných vloček s jablky

250 g ovesných vloček, 1 l mléka, 4 vejce, 20 g cukru, sůl, rozinky, tuk a strouhanka na vymaštění a vysypání pekáčku, 1 kg jablek

Z vloček a mléka uvaříme kaši. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme špetku soli, po částech přidáváme vychladlou kaši. Nakonec přidáme rozinky a vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku rozestřeme těsto, které pokryjeme vrstvou jablek, pak znovu vrstvu těsta a jablek. Poslední vrstva je z těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na střední teplotu asi 40 minut.

Jablko s vločkami

20 g ovesných vloček, 1 jablko, 1 lžíce mléka, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 ořechová jádra

Ovesné vločky namočíme přes noc do vody. Druhý den je povaříme na kaši. Do prochladlé kaše přidáme nastrouhané jablko, trochu mléka, cukru podle chuti a citrónovou šťávu. Nakonec přidáme nastrouhané ořechy. Dobře promícháme a rozdělíme do misek.

Müsli

8 lžic ovesných vloček, 4 větší jablka, 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka, citrónová šťáva, čerstvé maliny nebo jiné ovoce podle sezóny, 4 lžíce nadrobno nasekaných vlašských ořechů

Ovesné vločky namočíme přes noc do studené vody. Ráno nastrouháme jablka a vmícháme je do namočených vloček spolu se slazeným kondenzovaným mlékem a citrónovou šťávou. Vločky narovnáme do misek, zdobíme malinami a posypeme sekanými vlašskými ořechy.

Skotské ovesné placky

100 g ovesných vloček, 50 g polohrubé mouky, 30 g strouhaného sýra, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 50 g másla, sůl, prášek do pečiva, tuk na pečení

Promícháme ovesné vločky, mouku, sýr, sůl a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo a opatrně vmícháváme mléko. Směs musí být stále hustá. Těsto dobře propracujeme a necháme v chladu odpočinout, pak je rozválíme na tenkou placku, ze které hrnečkem vykrajujeme malá kolečka, která překrojíme napůl, potřeme žloutkem a upečeme na rozpáleném tuku dozlatova.

Křupavé hrudky s oříšky

100 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 lžíce másla nebo Hery, 100 g ovesných vloček, 100 g hladké mouky, 100 g hrubě mletých oříšků , 0,5 lžičky skořice, špetka soli, 50 g strouhané čokolády, oříšky na ozdobu

Cukr, vejce a změklé máslo ušleháme, přidáme ovesné vločky a mouku s oříšky. Směs ochutíme skořicí, nepatrně přisolíme a vmícháme nastrouhanou čokoládu. Pokud je směs příliš hustá, přidáme lžíci mléka. Lžičkou z těsta vykrajujeme kousky, z nich utvoříme kuličky, rozložíme je na plech a doprostřed vpíchneme oříšek. Pečeme v předehřáté troubě při 160 st. C dozlatova. Ke konci pečení teplotu snížíme, aby se oříšky nepálily. Vychladlé hrudky můžeme ještě ozdobit čokoládovou polevou. Hrudky jsou dobré jak čerstvé, tak mírně rozleželé uchované v plechové nebo plastové krabici.


ZDNjYj