------ -ROZVOZ PO ČR-

---------DPD Private

-Česká pošta - Balík do ruky

------od 1500 Kč - Zdarma

 

--------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----Uloženka.cz - do 18 kg

--- ---Dopravné od 65 Kč

-Praha, Brno, Ostrava, Liberec, Olomouc,

Plzeň, Hradec Králové, České Budějovice,

-----Zlín, Ústí nad Labem, Bratislava

-zdarma od 1000 Kč (do 18 kg)

 

¨

 


Úvod »Koření, cukr, sůl» Skořice mletá 100 g


        

Skořice mletá 100 g

 

Číslo produktu: 8051
Nákupem získáte 1 bod
Vaše cena:
24,90 Kč

do košíku:
  ks  

Skořice mletá 100 g

Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké a španělské.

 

Skořice (Cinnamomum zeylanicum)

Skořicovník má více botanických druhů. Velmi známý a také nejkvalitnější je skořicovník cejlonský. Stromy tohoto druhu jsou 6 - 10 m vysoké se světle zelenými listy. Kůra bývá šedohnědá až žlutošedá, hladká. Na plantážích se pěstuje většinou keř asi 3 m vysoký, protože kůra nejlepší jakosti je z mladých větévek, asi tříletých. První úroda může být sklizena po dvou až třech letech, ale nejjakostnější kůra se sklízí z asi osmiletých keřů. Pro produkci koření se odřezávají výhony většinou dvakrát ročně. Sklizené pruty se očistí a potom se kůra sloupne. Pruhy sloupnuté kůry se balí do svazků a nechají se až dva dny pod rohožemi fermentovat a suší se na slunci. Po uschnutí se oba okraje charakteristicky svinují dovnitř a vznikají jakési dvojtrubky. Tyto svitky se třídí podle barvy, síly a velikosti.

ZDhlM2