.

------ -ROZVOZ PO ČR-

---------DPD Private

-Česká pošta - Balík do ruky

------od 1500 Kč - Zdarma

 

--------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----Uloženka.cz - do 18 kg

--- ---Dopravné od 65 Kč

-Praha, Brno, Ostrava, Liberec, Olomouc,

Plzeň, Hradec Králové, České Budějovice,

-----Zlín, Ústí nad Labem, Bratislava

-zdarma od 1000 Kč (do 18 kg)

 

¨

 


Úvod »Koření, cukr, sůl» Hořčice bílá celá 200 g - Česká republika


        

Hořčice bílá celá 200 g - Česká republika

 

Číslo produktu: 8021
Nákupem získáte 1 bod
Vaše cena:
40 Kč

do košíku:
  ks  

Hořčice bílá celá

 

Celého semena hořčice se požívá při konzervování zeleniny (zelí, červené řepy, okurek, hub) a při konzervaci ryb.

 

Hořčice (Sinapis)

Podle botanického původu, barvy a velikosti semen rozlišujeme 4 druhy hořčice: bílou (méně pálivou, roste jak v Evropě, tak v Americe), sítinovou nebo-li čínskou, černou (palčivější, původem z jihu Evropy a západní Asie) a hnědou. 
Stolní hořčice je oblíbeným ochucovadlem různých druhů masa, běžnou přísadou do omáček, nebo dokonce hlavní surovinou při jejich přípravě. Celého semena hořčice se požívá při konzervování zeleniny (zelí, červené řepy, okurek, hub) a při konzervaci ryb. Mletého semena se někdy používá do směsí pro kořeněná vína (vermuty). 
Hořčičná semena obsahují glykosid sinigrin a sinalbin, který se štěpí na hořčičnou silici, která má čpavou vůni a ostrou chuť, dále bílkoviny a olej. Všechny hořčice v mírných dávkách způsobují prokrvení zažívacího traktu, a tím lepšího trávení a látkovou výměnu. Protože poněkud dráždí, není hořčice vhodná při některých nemocech žaludku. Samo hořčičné semeno se doporučuje při špatné funkci střev a pří líné činnosti žaludku. Známé je její zevní použití při revmatických potížích jako kašovité obklady z hořčičné mouky a teplé vody.

ZTgyYTA1Y