PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ
Jedinou možnou léčbou celiakie je dodržování bezlepkové diety. Jídelníček celiaků se neobejde bez bezlepkové mouky, která nahrazuje mouku běžnou (obsahující lepek).
Z přirozeně Bezlepkové mouky je možné upéct chleba nebo jiné pečivo, slouží pro sladké i slané pečení, stejně tak ji lze použít k zahušťování omáček a polévek, anebo použít při vaření nebo do studené kuchyně.
Bezlepkové mouky se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin a současně jsou baleny tak, aby nepřišly při zpracování v jakékoliv části výrobního procesu do kontaktu s lepkem
Naše mouky jsou přirozeně bezlepkové ze surovin neobsahující lepek, jsou zpracovány v bezlepkovém provozu, nejsou však testovány na stopové množství lepku
Fazolová mouka z červené fazole čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá fazolová mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin.
Mouka jáhlová čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá jáhlová mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin. Vláknina takto umleté
Mouka jáhlová čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá jáhlová mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin. Vláknina takto umleté
Čiroková mouka čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny z ekologického zemědělství Čerstvě umletá čiroková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin. Vláknina takto umleté mouky má
Čočková mouka z neloupané červené čočky čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá čočková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání
Mouka z celozrnné / hnědé rýže čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá pohanková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin.
Mouka z celozrnné / hnědé rýže čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá pohanková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin.
Čiroková mouka čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny z ekologického zemědělství Čerstvě umletá čiroková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin. Vláknina takto umleté mouky má
Čiroková mouka čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny z ekologického zemědělství Čerstvě umletá čiroková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin. Vláknina takto umleté mouky má
Konopná mouka z přirozeně bezlepkové plodiny Vyrobená pomalými postupy a lisováním za studena v raw kvalitě, uchovány cenné látky Vhodná k použití za studena i do teplé kuchyně Vyrobeno z českého konopného semínka. Konopná mouka má vysoký výživový obsah. Neobsahuje lepek. Běžně ji používáme tak, že nahradíme cca 15–30 % objemu mouky běžné. Konopná mouka se získává rozemletím konopných semínek,
Mouka cizrnová čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá cizrnová mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin. Vláknina takto
Čočková mouka - mouka z červené čočky Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování: sladké i slané pečení na zahušťování polévek a omáček na přípravu placek, knedlíků, noků na přípravu pomazánek Při přípravě těsta na pečení nahraďte část běžné mouky moukou čočkovou. Do knedlíků, na zahušťování a do pomazánek můžeme použít 100 % čočkové mouky. Pomazánku připravíte z husté čočkové kaše. Složení:
Mouka z celozrnné / hnědé / natural rýže čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové suroviny Čerstvě umletá pohanková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání
100% Sezamová mouka částečně odtučněná, z nepraženého loupaného sezamového semínka bílého Sezamová semínka, z jejichž výlisků je vyrobena sezamová mouka, mají skutečně všestranný účinek na zdraví. Je to dáno vitaminy a minerálními látkami v něm obsažených. Sezamová mouka vyrobená šetrnými postupy lisováním za studena pro uchování cenných látek. Sezamová mouka je vhodná do studené i teplé
Rýžová mouka lepivá Lepivost způsobuje vysoký obsah škrobu obsažený v zrnech Je všestranná a vhodná pouze pro tepelné zpracování - na slané i sladké pečení, zahušťování, výrobu omáček a bešamelu, výrobu tradičních asijských pokrmů (např. knedlíčky Dim Sum) a dezertů Lepivá (lepkavá) rýže je krátkozrnnou odrůdou rýže. Mouka z bílé lepivé rýže má skvělé zahušťovací a pojivové vlastnosti.
Pohanková mouka z loupané pohanky z přirozeně bezlepkové, suroviny je vhodná na vaření a pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na zásmažku. Pouze pro tepelné zpracování. SLOŽENÍ: čerstvě umletá mechanicky loupaná bio pohanka Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energetická hodnota: 1454/344 kJ / kcal Bílkoviny: 13,0 g Sacharidy: 63,0 g
Pohanková mouka z loupané pohanky z přirozeně bezlepkové, suroviny je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na zásmažku. Pouze pro tepelné zpracování. SLOŽENÍ: čerstvě umletá mechanicky loupaná bio pohanka Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energetická hodnota: 1454/344 kJ / kcal Bílkoviny: 13,0 g Sacharidy: 63,0 g -
Kaštanová bezlepková mouka Všestranné použití, vhodné jak pro pečení chleba, tak na sladké pečení a koláče (obzvláště pro palačinky a vafle). Lze použít také do omáček. Až 30 % je možné nahradit za jinou běžnou mouku. Energetická hodnota 357kcal / 1508kJ BílkovinySacharidy z toho cukrTuk z toho nasycené mastné kyseliny VlákninaSodík 4,4g69,5g18,0g3,4g0,5g15,5g0,01g ve 100 g výrobku. Země
Teffová mouka Všestranné použití, vhodné jak pro pečení chleba, tak na sladké pečení a koláče, pudinky, zahušťování. Lze použít také do omáček. Pouze pro tepelnou úpravu Až 30 % je možné nahradit za jinou běžnou mouku. Energetická hodnota 327kcal / 1387kJ BílkovinySacharidy z toho cukryTuk z toho nasycené mastné VlákninaSodík 12 g65 g5,6 g2,1 g0,7 g8,0 g<0,02g ve 100 g výrobku.
Banánová mouka z ovocných banánů - neutrální chuť Určená pouze pro tepelné zpracování Jejich využití je všestranné. Hodí se nejen pro sladké pečení (vynikající v mrkvovém dortu, dýňovém koláči), ale výbornou službu udělá také v chlebu. V Latinské Americe se používá i pro přípravu kaší pro děti. Lze také použít při přípravě a zahušťování omáček a pokrmů. Banánovou mouku je možné použít také jako
Banánová mouka z ovocných zralých banánů - sladká K oslazení cereálií, kaší, tvarohu, jogurtu, náplň do dezertů a koláčů, smoothies a koktejlů. Lze použít jako sladidlo při přípravě jakéhokoliv pokrmu. Pro studenou kuchyni: příprava smoothie do jogurtu moučníky, dezerty sladké pečení sušenky, koláče kaše, pudinky posyp pokrmu, sladidlo Banánová mouka má sladkou chuť. 100 % prášek z banánů BIO
Dýňová mouka vhodná do studené i teplé kuchyně 100% přírodní produkt Vyrobena pomalými a šetrnými postupy lisováním za studena, v raw kvalitě, uchovány veškeré cenné látky bez přídavných látek a konzervantů, jemná přirozená chuť Vhodná do teplé i studené kuchyně, pro vaření i pečení na sladko i naslano, lze přidat do jakéhokoliv receptu nebo konzumovat i za studena (ochucení pokrmu, do
Banánová mouka z ovocných zralých banánů - sladká K oslazení cereálií, kaší, tvarohu, jogurtu, náplň do dezertů a koláčů, smoothies a koktejlů. Lze použít jako sladidlo při přípravě jakéhokoliv pokrmu. Pro studenou kuchyni: příprava smoothie do jogurtu moučníky, dezerty sladké pečení sušenky, koláče kaše, pudinky posyp pokrmu, sladidlo Banánová mouka má sladkou chuť. 100 % prášek z banánů BIO
Mandlová mouka z neloupaných odtučněných mandlí jemně mletá - lisováno za studena do studené i teplé kuchyně. Mandlová mouka vyrobena za studena šetrnými postupy /uchovány cenné látky/, z odtučněných kvalitních neloupaných mandlí, raw kvalita Mandlová mouka je přirozeně bezlepková a je vhodná k pečení, stejně tak do studené kuchyně jako přísada k müsli a dezertům, ke zjemnění omáček, zmrzliny.