------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Úvod »» Tapiokový škrob 1 kg
Tapiokový škrob 1 kg
Vhodný na zahušťování, přípravu krémů a omáček, jedná se o škrob nikoli mouku, proto je vhodnější jako plnivo, pro zahušťování a zvláčnění pokrmu
Neobsahuje vlákninu a neslouží jako náhrada klasické mouky, při pečení je nutné kombinovat s jinými moukami.
Tapiokový škrob je škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se vyždímá do škrobové tekutiny, ze které po vypaření vody získává tapiokový škrob
SLOŽENÍ: 100 % škrob extrahovaný z kořene manioku (tapioky)
TIPY K POUŽITÍ:
Škrob je vhodný pouze pro tepelné zpracování:
Tapiokový škrob se doporučuje používat v kombinaci s jinými moukami.
Pokud ho chcete použít na zahuštění, rozmíchejte ho nejdříve v trošce studené vody.
Tapiokový škrob má vynikající pekařské vlastnosti a neutrální chuť. Pečivo z něj je velmi jemné, vláčné, méně se drolí a vydrží déle než běžné pečivo.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Postup:
Troubu zapneme na 250 stupňů, připravíme si plech s pečícím papírem a vymažeme olivovým olejem. Vejce, vodu, olivový olej a koření rozšleháme. Přidáme sýr a postupně zamícháváme i tapiokovou mouku. Těsto bude řídké a tekuté jako těsto na palačinky. Rozlijeme ho na pekáč a strčíme do trouby na 8 minut.
Mezitím si připravíme základ a suroviny na pizzu dle chuti. Např. rajčatový základ se sýrem:
200 ml rajčatového protlaku
bazalka
sušená cibule
sušený česnek
sůl
klobása a sýr
Po osmi minutách těsto vyndáme, potřeme základní omáčkou a posypeme klobásou a sýrem. Vrátíme zpět do trouby na 5 minut. Nejlepší je ihned z trouby.
Na pizzu o průměru 35 cm (2 porce) potřebujeme:
125 g tapiokové mouky
1 vejce
100 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
sušený česnek
100 g strouhaného tvrdého sýru (Grand moravia nebo jiný dle chuti)
sůl