S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


Úvod »» Tapiokový škrob 1 kg


        

Tapiokový škrob 1 kg

 

Číslo produktu: 5791
Nákupem získáte 3 body
Vaše cena bez DPH : 104 Kč
Vaše cena s DPH (10 %):
114 Kč

do košíku:
  ks  

Tapiokový škrob 1 kg

Vhodný na zahušťování, přípravu krémů a omáček, jedná se o škrob nikoli mouku, proto je vhodnější jako plnivo, pro zahušťování a zvláčnění pokrmu

Neobsahuje vlákninu a neslouží jako náhrada klasické mouky, při pečení je nutné kombinovat s jinými moukami. 

Tapiokový škrob je škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se vyždímá do škrobové tekutiny, ze které po vypaření vody získává tapiokový škrob

SLOŽENÍ: 100 % škrob extrahovaný z kořene manioku (tapioky)

TIPY K POUŽITÍ:

Škrob je vhodný pouze pro tepelné zpracování:

  • příprava slaných i sladkých těst
  • na zahušťování polévek a omáček
  • do placek, knedlíků a noků
  • obalování masa a ryb
  • příprava drobenky na koláče

Tapiokový škrob se doporučuje používat v kombinaci s jinými moukami.

Pokud ho chcete použít na zahuštění, rozmíchejte ho nejdříve v trošce studené vody.

Tapiokový škrob má vynikající pekařské vlastnosti a neutrální chuť. Pečivo z něj je velmi jemné, vláčné, méně se drolí a vydrží déle než běžné pečivo.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

 

 

Recepty

 

  • Pizza z tapiokové mouky

    Pizza z tapiokové mouky

    Postup:
    Troubu zapneme na 250 stupňů, připravíme si plech s pečícím papírem a vymažeme olivovým olejem. Vejce, vodu, olivový olej a koření rozšleháme. Přidáme sýr a postupně zamícháváme i tapiokovou mouku. Těsto bude řídké a tekuté jako těsto na palačinky. Rozlijeme ho na pekáč a strčíme do trouby na 8 minut.

    Mezitím si připravíme základ a suroviny na pizzu dle chuti. Např. rajčatový základ se sýrem:
    200 ml rajčatového protlaku
    bazalka
    sušená cibule
    sušený česnek
    sůl
    klobása a sýr

    Po osmi minutách těsto vyndáme, potřeme základní omáčkou a posypeme klobásou a sýrem. Vrátíme zpět do trouby na 5 minut. Nejlepší je ihned z trouby.

  • Na pizzu o průměru 35 cm (2 porce) potřebujeme:
    125 g tapiokové mouky
    1 vejce
    100 ml vlažné vody
    2 lžíce olivového oleje
    sušený česnek
    100 g strouhaného tvrdého sýru (Grand moravia nebo jiný dle chuti)
    sůl

MDViY