BANÁNOVÁ MOUKA
Banánová mouka se dá využít v kuchyni na vaření, pečení, její chuť je neutrální (není sladká), je tedy vhodná k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Na výrobu 1 kg banánové mouky je zapotřebí přibližně 8-10 kg banánů. Banánová mouka je přirozeně bezlepková a vhodná pro celiaky.
Banánová mouka (plantejnová) je vyrobená ze zeleninových banánů, které se oloupou, nasekají, usuší a rozemelou na mouku. Mouka z plantejnů je bohatá na minerální látky (draslík a hořčík) a vlákninu. Výrobní proces je velmi šetrný a proto dochází k zachování prospěšných výživných látek, které plantejny obsahují. Po uvaření obsahuje rezistentní (nestravitelné) škroby , které jsou prospěšné při různých dietách a chovají se při trávení podobně jako nerozpustná vláknina - prodlužuje nám pocit sytosti a snižuje glykemický index. Mouka byla nejdříve používána pro své účinky při redukci váhy a celkovému zlepšení metabolismu. Dnes se využívá hlavně v bezlepkové dietě a u pacientů s celiakií. Vyžaduje tepelnou úpravu. Má neutrální chuť.
Banánová mouka (ovocná) je vyrobená z odrůd banánů, které dobře známe také u nás. Může být vyrobena ze zralých ovocných banánů. Tato mouka je díky vysoké koncetraci sacharidů (přirozených cukrů) sladká a užití najde ve sladké kuchyni, pro tepelnou úpravu i do studené kuchyně. Může sloužit jako náhrada cukru. Druhá varianta ovocné banánové mouky je vyrobena z nezralých ovocných banánů, obsahuje více škrobů a má spíše neutrální chuť, je tak vhodná do sladkých i slaných receptů, zpravidla pro tepelné zpracování, často se používá k přípravě pečiva
Banánová (plantejnová) mouka neutrální chuť, pro tepelnou úpravu - vaření, pečení Banánová mouka je vhodná pro všestranné použití: - pro výrobu vanilkového krému, - na výrobu omáček - pro pečení chleba nebo koláčů (až 30% za jinou mouku) Velmi dobře snášena alergiky. Bohatá na draslík a minerální látky. Obsahuje rezistentní škroby. Vyrobeno z odrůdy banánů vhodných pro vaření a pečení.
Banánová mouka z ovocných banánů - neutrální chuť Určená pouze pro tepelné zpracování Jejich využití je všestranné. Hodí se nejen pro sladké pečení (vynikající v mrkvovém dortu, dýňovém koláči), ale výbornou službu udělá také v chlebu. V Latinské Americe se používá i pro přípravu kaší pro děti. Lze také použít při přípravě a zahušťování omáček a pokrmů. Banánovou mouku je možné použít také jako
Banánová mouka z ovocných zralých banánů - sladká K oslazení cereálií, kaší, tvarohu, jogurtu, náplň do dezertů a koláčů, smoothies a koktejlů. Lze použít jako sladidlo při přípravě jakéhokoliv pokrmu. Pro studenou kuchyni: příprava smoothie do jogurtu moučníky, dezerty sladké pečení sušenky, koláče kaše, pudinky posyp pokrmu, sladidlo Banánová mouka má sladkou chuť. 100 % prášek z banánů BIO
Banánová (plantejnová) mouka neutrální chuť, pro tepelnou úpravu - vaření, pečení Banánová mouka je vhodná pro všestranné použití: - pro výrobu vanilkového krému, - na výrobu omáček - pro pečení chleba nebo koláčů (až 30% za jinou mouku) Velmi dobře snášena alergiky. Bohatá na draslík a minerální látky. Obsahuje rezistentní škroby. Vyrobeno z odrůdy banánů vhodných pro vaření a pečení.
Banánová mouka z ovocných zralých banánů - sladká K oslazení cereálií, kaší, tvarohu, jogurtu, náplň do dezertů a koláčů, smoothies a koktejlů. Lze použít jako sladidlo při přípravě jakéhokoliv pokrmu. Pro studenou kuchyni: příprava smoothie do jogurtu moučníky, dezerty sladké pečení sušenky, koláče kaše, pudinky posyp pokrmu, sladidlo Banánová mouka má sladkou chuť. 100 % prášek z banánů BIO