S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


MANDLOVÁ MOUKA

Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Mandle jsou zdrojem některých vitaminů a minerálů, například hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny, které působí preventivně při některých onemocněních.

Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, makrony. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze nahradit částečně běžnou mouku.

Mandlová mouka odtučněná se vyrábí z loupaných (blanšírovaných) nebo neloupaných (neblanšírovaných) sladkých mandlí. Nejdříve se lisováním zbaví tuků (oleje) a následně se najemno pomele. Tato odtučněná mouka má lehčí konzistenci, obsahuje malé množství tuku (okolo 10%) a hodí se více pro vaření a pečení. Stejně tak ale je vhodná i do studené kuchyně, má práškovitější konzistenci oproti neodtučněné mouce a více saje tekutin a zvětší svůj objem.

Mandlová mouka neodtučněná (mleté mandle) - pomelou se loupané nebo neloupané mandle, rozdíl oproti mandlové mouce spočívá v tom, že není v první fázi zbavena tuků, pouze se najemno pomelou celé mandle (případně prosejí  jemnější části). Neodtučněná mouka se skládá zhruba ze své poloviny obsahem tuků (oleje) a je proto vhodnější do studené kuchyně a přípravu dezertů.

Řadit podle 
Výrobce  

Mandlová moučka - mleté blanšírované mandle Mletá jádra loupaných mandlí zbavena hrubších částí, složení je tak jemnější   Narozdíl od mandlové mouky odtučnění není zbavena oleje a je pomletá více nahrubo. Vhodné pro pečení sladkých pokrmů nebo do studené kuchyně Země původu: USA    
Vaše cena 175 Kč

Mandlová mouka z loupaných mandlí plnotučná jemná 500 g


Mandlová moučka - mleté blanšírované mandle Mletá jádra loupaných mandlí zbavena hrubších částí, složení je tak jemnější   Narozdíl od mandlové mouky odtučnění není zbavena oleje a je pomletá více nahrubo. Vhodné pro pečení sladkých pokrmů nebo do studené kuchyně   Země původu: USA    
Vaše cena 315 Kč

Mandlová mouka z loupaných mandlí plnotučná jemná 1 kg


Mandlová mouka z neloupaných odtučněných mandlí jemně mletá  - lisováno za studena do studené i teplé kuchyně. Mandlová mouka vyrobena za studena šetrnými postupy /uchovány cenné látky/, z odtučněných kvalitních neloupaných mandlí, raw kvalita   Mandlová mouka je přirozeně bezlepková a je vhodná k pečení, stejně tak do studené kuchyně jako přísada k müsli a dezertům, ke zjemnění omáček, zmrzliny.
Vaše cena 470 Kč

Mandlová mouka z neloupaných mandlí jemná 700 g

NDljMzNmZ