S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


------ -DOPRAVA PO ČR-

-----   DPD, Česká pošta

------od 2000 Kč - zdarma

- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----    Uloženka, Pošta

-----od 1500 Kč - zdarma

 

¨

 


SEMOLINOVÁ MOUKA

Semolina je pšeničná krupice, získaná z takzvané tvrdozrnné pšenice neboli Triticum durum. Tvrdozrnná pšenice se vyznačuje vyšším podílem lepku a díky tomu nižším glykemickým indexem. Lepek dodává těstovinám lepší pružnost a proto je snažší semolinové těstoviny připravovat. Hlavní výhodou je, že se snadno nerozvaří.

Semolínová mouka má vyšší nutriční hodnotu, nejen pro zvýšený obsah bílkovin, ale vyšší obsah minerálních látek. Co je ale zásadní, má nižší glykemický index, než klasická pšeničná mouka a obsažený škrob se tráví pomaleji a tím déle máme pocit sytosti. Při pomalém trávení nedochází k tak rychlému nárůstu hladiny krevního cukru, což je zásadním faktorem nejen pro udržení tělesné hmotnosti, ale i pro zajištění vyrovnané výkonnosti organismu.

Semolinová mouka je ideální pro výrobu těstovin, které nemají tendenci se rozvářet, nelepí a mají přirozeně žlutou barvu. Lze použít také pří přípravu lahodného chleba (ciabatta) nebo italského pečiva. Semolinové produkty jsou nevhodné pro bezlepkovou dietu.


NDRjM