------ -ROZVOZ PO ČR-

---------DPD Private

-Česká pošta - Balík do ruky

------od 1500 Kč - Zdarma

 

--------VÝDEJNÍ MÍSTA-

-----Uloženka.cz - do 18 kg

--- ---Dopravné od 65 Kč

-Praha, Brno, Ostrava, Liberec, Olomouc,

Plzeň, Hradec Králové, České Budějovice,

-----Zlín, Ústí nad Labem, Bratislava

-zdarma od 1000 Kč (do 18 kg)

 

¨

 


Úvod »» ADVENI Bezlepková kaše s quinoou 300 g


        

ADVENI Bezlepková kaše s quinoou 300 g

 

Číslo produktu: 601
Nákupem získáte 2 bodů
Vaše cena:
96,80 Kč

do košíku:
  ks  

ADVENI Kaše s quinoou 300 g

 

Znovuobjevený poklad dávných civilizací jihoamerických And ukrytý v instantní směsi pro přípravu lahodné a nutričně vyvážené bezlepkové kaše.

Quinoa se, podobně jako např. pohanka, řadí k tzv. pseudoobilovinám. Jejích kvalit si cenili již staří Aztékové a Inkové, pro které byla posvátným pokrmem. Dnes je doporučována nutričními specialisty zejména pro svůj vysoký obsah bílkovin, vlákniny, nenasycených mastných kyselinnízký glykemický index. Díky tomu je vhodná při redukčních dietách, dále ve výživě sportovců, dětí a mladistvých.

Nutričně vyvážený pokrm připravený během pár minut.

Balení obsahuje

Quinoovo-kukuřičnou směs pro přípravu kaše
Hmotnost:  300 g

Návod k přípravě

Do teplého (60 ?C) mléka nebo vody v talířku či misce (cca 200 ml) vmíchávejte kaši, až docílíte požadovanou hustotu (obvykle cca 5 polévkových lžic). Chcete-li, kaši dle Vašich zvyklostí oslaďte a ochuťte (např. javorovým sirupem, ovocem, ořechy, semínky, máslem, …) a nechte chvíli (cca 2 minuty) ustát.

Další tipy na použití najdete v receptech Radky Vrzalové

  • Rychlá snídaňová bublanina z quinoové kaše

    Tak snadno a z majonézy? Ano snadná, skvělá, levná a návyková.

    Rychlá snídaňová bublanina z quinoové kaše

    Postup:
    Troubu předehřejeme na 175 °C. Majonézu s celým vejcem a cukry vyšleháme. Přisypeme kaši, škrob a prášek do pečiva. Promícháme opatrně nejlépe silikonovou stěrkou. Těsto přemístíme do pečící nádoby o rozměrech 20×30 cm nebo trochu menší vyložené pečícím papírem a posypeme ovocem smíchaným s cukrem.
    Těsto lze rozdělit i do papírových pečících košíčků či muffinových formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta pouze od drobečků nebo suchá.
    Bublaninu necháme na mřížce vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

  • Potřebujeme:
    125 g kaše z quinoi
    25 g obyčejného kukuřičného škrobu
    100 g cukr moučka a 1 cukr s pravou vanilkou
    ½–1 celý (dle chuti) prášek do pečiva
    1 celé vejce
    200 g kvalitní majonézy bez lepku
    ovoce dle chuti + 2 pol. lžíce třtinového cukru na proslazení, případně drobenka (nemusí být)

  • Slané svačinové muffiny z Adveni quinoové kaše

    Olivy, tymián voní a chutná po dovolené u moře, stejně tak jako tahle svačina…

    Slané svačinové muffiny z Adveni quinoové kaše

    muffinové silikonové formičky 6 ks nebo papírové košíčky (alespoň tři v sobě)

    Tip: Pokud nesmíte mléko zkuste přidat na kostičky nakrájené uzené toffu. Pokud Vám mléko nedělá problém, je skvělé přidat na kostičky nakrájený sýr typu chedar nebo gouda. Další skvělo variantu dostanete se zrnky sterilizované kukuřice a kousky červené papriky se špetkou chilli atd… Jedno slané těsto spousta skvělých možností.

    Postup:
    Troubu předehřejte na 180°C. Olej vyšlehejte s vejci a mlékem alespoň 2–3 minuty až se vše spojí. Okapané olivy v misce promíchejte s jednou lžící kaše, tak aby se obalily. Zvlášť v misce promíchejte sypkou kaši s cukrem, solí, kořením a kypřícím práškem, přidejte obalené olivy. Zde můžete přidat na kostičky nakrájené uzené toffu, sýr nebo okapanou kukuřici apod.
    Sypkou směs promícháme opatrně do tekuté směsi a lžící plníme cca 6 formiček, které dáme např. na plech. Vše dáme péct na cca 15–20 minut do trouby. Povrch by měl být po upečení zlatavý.
    Po upečení necháme muffiny zchladnout na mřížce. Podávat je můžeme teplé i studené nejlépe se zeleninovým salátem. Skvělé jsou i druhý den.

  • Potřebujeme:
    130 g kaše z quinoi
    80 ml olivového oleje
    80 ml rostlinného mléka
    1 káv. lžička třtinového cukru
    ½ prášku do pečiva 
    hrst vypeckovaných oliv (černé + zelené)
    2 celá vejce
    1 polévková lžíce tymiánu či oregána
    sůl dle chuti

  • Voňavá quinoová kaše Adveni s karamelovým ovocem

    Voňavá quinoová kaše Adveni s karamelovým ovocem

    Na karamelové ovoce:
    jahody, banán, jablko, hruška nakrájené na malé kousky
    3 polévkové lžíce třtinového cukru

    Postup:
    Ovoce omyjeme, oloupeme (jablko, hrušku, banán) a nakrájíme na 2–3 cm kousky navlékneme na cca 8 cm špejle. Troubu nahřejeme na 230 °C nejlépe na gril. Ovocné špízky vložíme do pečící nádoby vyložené alobalem posypeme ze všech stran cukrem. Necháme grilovat cca 5 minut z jedné a 5 minut z druhé strany až se na ovoci vytvoří karamelová krustička.
    Mezitím zahřejeme mléko, přidáme cukr a citronovou kůru, za stálého míchání přisypáváme kaši do hustoty např. rýžové či krupičné kaše.
    Kaši dáme na talíř nebo do mističky a ozdobíme teplými ovocnými špízy. Ovoce můžeme i ze špízu sundat a zamíchat do teplé kaše.

  • Na kaši potřebujeme:
    25–30 g kaše z quinoi
    120 ml rostlinného mléka
    1 kávová lžička cukru s pravou vanilkou
    špetka citronové kůry z Bio citronu

  • Jemný biskupský chlebíček z Adveni kaše quinoové

    Jemný, mokrý vláčný, úžasně dobrý… Jednoduchá příprava, zaručený výsledek.

    Jemný biskupský chlebíček z Adveni kaše quinoové

    Tip: Místo kandovaného ovoce můžeme do těsta přidat sušené brusinky a nasekanou hořkou bezmléčnou čokoládu apod.

    Postup:
    Toffu rozmixujeme s rumem, kůrou a šťávou z Bio citronu. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Vymažeme tukem formu na malý biskupský chlebíček a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Troubu vyhřejeme na 175 °C.
    Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme rozmixované toffu a zchladlý tuk a opět prošleháme. Ke směsi přisypeme kaši a prášek do pečiva a opatrně promícháme (případně kandované ovoce a nasekanou čokoládu). Nakonec pomalu přidáváme sníh z bílků a opatrně těsto už jen převalujeme až se s bílky spojí. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu, uhladíme stěrkou namočenou ve vodě a pečeme do zlatova. Trvá to cca 30 minut. Nejlépe až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení pouze s pár drobečky nebo zcela suchá.
    Hotový chlebíček necháme ve formě vychladnout nejlépe na kovové mřížce a opatrně vyklepneme na tác, posypeme moučkovým cukrem nebo potáhneme čokoládovou polevou.

  • Potřebujeme:
    80 g kaše quinoa
    2 vejce (bílky + špetka soli a žloutky zvlášť)
    80 g rozpuštěného zchladlého bezmléčného tuku např. Stella
    kůra z celého Bio citronu a šťáva z jedné poloviny
    200 g toffu bez příchutě – 1 kostka
    1 polévková lžíce rumu
    2 rovné polévkové lžíce třtinového cukru + 1 cukr s pravou vanilkou
    ½ kypřícího prášku do pečiva
    malá hrst kandovaného ovoce a nasekaná čokoláda bez mléka (nemusí být)
    čokoládová poleva na dohotovení (rozpuštěná hořká čokoláda bez mléka 100 g a 30 g tuku Omega)
    tuk a kukuřičná strouhanka na vymazání a vysypání formy

 

Složení
Složení quinoa 50 %, kukuřičná krupice 50 %
Bez lepku, mléka, vajec, barviv, aromat a konzervačních látek
Průměrné výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 1602 kJ/ 378 kcal
Bílkoviny 10,2 g
Sacharidy 74,9 g
Tuky 4,2 g

 

MTg3ZDJi